Ima i poruku za mlade /

Mladen je proslavio 100. rođendan: Prebolio je koronu, borio se u Drugom svjetskom ratu...

Posjetili su ga u domu njegovi najdraži

2.12.2020.
21:00
VOYO logo

Usred pandemije i ružnih vijesti, stiže i jedna lijepa. 100. rođendan proslavio je gospodin Mladen Anđelić, korisnik zagrebačkog doma za starije, koji je i prebolio koronu i tobez težih simptoma.

On je inače jedan od gotovo 300 stogodišnjaka u zagrebačkim domovima.  Malo rođendansko iznenađenje priredili su mu djelatnici njegovog doma, a stigla je i obitelj kojoj se najviše radovao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć praunuka ugasio je svjećice i proslavio veliki 100. rođendan, a počeo je padati i snijeg. "Kažu mi da je padao i kad sam se rodio, a sad... Izvanredno se osjećam kad mi je obitelj došla unatoč vremenu i svemu ovome da me vidi i da mi čestita rođendan 100."

Image
PROPALA TVRTKA /

Kerumovoj nećakinji u stečaju predložena isplata više od 100.000 kuna

Image
PROPALA TVRTKA /

Kerumovoj nećakinji u stečaju predložena isplata više od 100.000 kuna

Korona je kao rat, kaže

Proživo je svašta, borio se u Drugom svjetskom ratu, a sada je iza njega i uspješna bitka protiv koronavirusa. Prije 12 dana izišao je iz izolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ni osjetio, bio sam 20 dana u izolaciji. Ja kažem da je ovo rat, kao da se borite u ratu. Ondje ste imali nekoga pred sobom protiv koga ste se borili, a sad nemate nikoga. Borite se sredstvima koje nemate, i zato je najbolje sve ovo što se poduzima, dok lijek ne dođe", rekao je. 

Najteže mu pada što zbog mjera koje su na snazi ne viđa svoju obitelj kao prije. 

"Drugo je to kad se samo čujete telefonom, mahnete sa prozora, inače bi dolazio kod nas doma nedjeljom na ručak, drukčiji je kontakt uživo". 

"Čujemo se telfonski 2-3 puta na dan, tako mu malo olakšamo samoću, a danas smo došli nismo očekivali. Sretni smo zbog toga". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i želju za 100. rođendan

Baš zato, ovo malo rođendansko iznenađenje koje su pripremili djelatnici doma najljepši je dar.

"Nije  znao da će doći obitelj, da će doći praunuci i evo stvarno je bio iznenađen, znao je da nešto pripremamo ali nije znao kako će se sve odigrati", rekla je ravnateljica Doma za starije osobe Ksaver .  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvi trenuci za njega i sve njegove domske kolege su najvredniji, a sada su rijetki i gotovo nemogući - zato ima poruku.

"Mladi bi se zabavljali, ali i oni moraju razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo jer jedino tako možemo pobijediti". 

Za veliki 100. rođendan ima i želju:"Da se čim prije riješimo korone, da ozdravimo i da bude mir u svijetu, da ne bude rata". 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo