MOBILNA APLIKACIJA / Mjesec dana Dubrovačkog oka: 'Nastojat ćemo razviti interaktivnost s građanima, a uvest ćemo i modele nagrađivanja'

Image

Rezultati nove platforme Grada Dubrovnika nazvane Dubrovačko oko predstavljeni su u Velikoj vijećnici.

31.8.2016.
14:09
VOYO logo

Prije mjesec dana s radom je krenula mobilna aplikacija preko koje građani mogu prijavljivati male komunalne probleme. Dosad je zaprimljeno 270 prijava, od čega ih je 139 riješeno, a 30 ih nije u nadležnosti Grada Dubrovnika dok su ostale u procesu rješavanja.

Aplikacija funkcionira tako da, kad se instalira na pametni telefon, korisnici u tri koraka prijavljuju komunalne probleme na koje naiđu. Prvo se potrebno prijaviti zatim učitati sliku problema te navesti adresu na kojoj se nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubrovački dnevnik

(foto: Dubrovački dnevnik)

'Ova platforma je nešto što omogućava projekt direktne uprave. To je iznad smart cityja, iznad participativnosti jer jednostavno omogućava da svi koji vide problem, prijave ga i dobiju odgovor. Nastojat ćemo naše građane stimulirati, možda nekim nagradama ili drugim pogodnostima čisto da razvijemo taj interaktivni model. Radit ćemo na tome da svi korisnici imaju mogućnost, ocjene onaj tko je prijavio problem može izraziti svoje zadovoljstvo. Aplikacija će rasti kroz život s građanima', kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubrovački dnevnik

(foto: Dubrovački dnevnik)

Osim što će se nagrađivati građani koji prijavljuju probleme razvijat će se i modeli nagrada za komunalne redare, djelatnike Čistoće, Vodovoda i drugih službi koje su na brz i adekvatan način riješile problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo