'MISLILI SMO DA JE NAJGORE PROŠLO, ALI ČINI SE DA TEK SLIJEDI': / Liječnica upozorila: 'Imali smo dva hitna prijema u 15 minuta'

Image

'Prije dva mjeseca, kada smo napuštali bolnicu, bili smo optimistični i nadali smo se da je najgore prošlo, ali čini se da najgore tek slijedi', rekla je dr. Gavranović

2.4.2021.
22:40
VOYO logo

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 2362 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 29 osoba je umrlo. U Covid bolnici u Dubravi pune se bolnički kreveti, a danas je otvorena i četvrta jedinica intenzivnog liječenja koju je preuzeo tim iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja iz KBC-a Sestre milosrdnice, Željka Gavranović rekla je da je pritisak na bolnice sve veći zbog velikog broja novozaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SRIJEDU KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: /

Evo kojim cjepivom će cijepiti građane

Image
U SRIJEDU KREĆE MASOVNO CIJEPLJENJE U ZAGREBU: /

Evo kojim cjepivom će cijepiti građane

'Prije dva mjeseca bili smo optimistični'

Za Dnevnik HRT-a rekla je da joj se čini da najgore tek dolazi, otkrivajući da je trenutno najmlađi pacijent u bolnici star oko 48 godina. Dr. Gavranović je rekla da je u bolnici oko 230 pacijenata, a u jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se njih 45, oko 40 pacijenata je na respiratoru, a jedan na ECMO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U jedinici intenzivnog liječenja imali smo dva hitna prijema u 15 minuta, bolesnik čije se stanje pogoršalo na odjelu i jedna bolesnica iz Siska, oboje u teškom stanju i na respiratoru. Zabrinjava brzina priljeva pacijenata", rekla je.

Također, naglasila je da potrebu za otvaranjem dodatnih jedinica intenzivnog liječenje nitko nije očekivao. "Prije dva mjeseca, kada smo napuštali bolnicu, bili smo optimistični i nadali smo se da je najgore prošlo, ali čini se da najgore tek slijedi. Sve je veći broj mlađih pacijenta s teškim kliničkim slikama koje brzo progrediraju i čini se da crno vrijeme tek dolazi, upozorila je Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno je najmlađi pacijent u bolnici star oko 48 godina, dok su u prošlom valu to bile puno starije osobe. Na hitnom prijemu doslovno su deseci pacijenata koji čekaju obradu, obrađuju se i hospitaliziraju, a neki se mogu otpustiti na kućno liječenje, no zabrinjava sve veći broj pacijenata koji ulaze u hitnu ambulantu kao teško bolesni i hospitaliziraju se", rekla je.

Građanima je poručila da uoči blagdana paze na sebe te štite sebe, kao i druge oko sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo