ŠKORO SE JAVIO I ZAPRIJETIO / 'Sve što je izgovoreno morat će obrazložiti DORH-u, Uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Miroslav Škoro potvrdio je kako je podnio tri kaznene prijave te zatražio reviziju i porezni nadzor

5.8.2021.
21:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Miroslav Škoro podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, u toj je stranci postalo vrlo turbulentno. Već više od dva tjedna nagađa se o razlozima njegove ostavke te se licitira o njegovim nasljednicima.

Image
JAVILA SE I IZBAČENA SESTRA /

Škoro komentirao optužbe vezane za službene kartice i mladu suradnicu: 'Sve navedeno je neistina...'

Image
JAVILA SE I IZBAČENA SESTRA /

Škoro komentirao optužbe vezane za službene kartice i mladu suradnicu: 'Sve navedeno je neistina...'

Nedavno je procurila informacija kako je Škoro bio prisiljen otići, jer je nekontrolirano trošio novac i ljubovao sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković. Navodno je ona peglala stranačku karticu, a Škoro joj je na račun stranke kupovao skupe darove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve će morati objasniti'

S time ga je navodno suočio Mario Radić, njegov zamjenik koji je nakon ostavke postao vršitelj dužnosti predsjednika Domovinskog pokreta. Uz to, plasirana je i informacija da je Škoro DP-u naplatio 5200, a isporučio samo 1200 butelja svog vina. Na te se optužbe osvrnuo u intervjuu za Večernji list, čiji dio prenosimo.

"Nadam se da ljudi koji su to objavili imaju dokumente, jer sve što je izgovoreno morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu", poručio je Škoro te odgovorio na pitanje priprema li tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podnuio kaznene prijave

"To znači da sam 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom", poručio je Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo