Produljenje odnosa /

Mirjana Sanader mora u mirovinu, ne može više raditi na Filozofskom fakultetu

Image
Foto: Pixell

Odluka je donesena tajnim glasovanjem, a od 82 članova Vijeća, njih 55 je bilo protiv produljenja radnog odnosa Mirjani Sanader

25.1.2019.
9:40
Pixell
VOYO logo

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu u četvrtak je na sjednici donijelo odluku da se Mirjani Sanader (64), redovitoj profesorici na Odsjeku za arheologiju i supruzi Ive Sanadera, ne produlji radni odnos nakon njezine 65. godine, piše Jutarnji list.

Odluka je donesena tajnim glasovanjem, a od 82 članova Vijeća, njih 55 je bilo protiv, a 27 za produljenje njezina radnog odnosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirjana Sanader će u srpnju navršiti 65 godina i tražila je produljenje radnog odnosa za dvije godine u skladu s “Pravilnikom o postupku i uvjetima produljenja radnog odnosa zaposlenika na znanstveno-nastavnim radnim mjestima nakon ispunjenih uvjeta za odlazak u mirovnu u skladu s prijedlozima njihovih odsjeka”.

Povjerenstvo koje je razmatralo njezinu molbu zaključilo je da je Mirjana Sanader potrebna Odsjeku za arheologiju za održavanje nastave te da zadovoljava sve potrebne uvjete Pravilnika. Ipak, Fakultetsko je vijeće nadmoćnim brojem glasova odlučilo ne produljiti joj radni odnos nakon 65. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na fakultetu imamo ograničen broj koeficijenata, što znači da produljenjem radnog odnosa profesorima iznad 65 godina onemogućavamo zapošljavanje mladih ljudi ili napredak mlađih kolega", kazao je jedan član Vijeća.

"Vijeće je odlučilo kako je odlučilo i ja na to nemam komentara, kao što ne bih imala komentara ni da su mi produljili radni odnos", kazala je Mirjana Sanader za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo