MIRIŠE NA PRODUŽENI VIKEND /

Što sve možete spojiti do kraja godine? Kolovoz mami osmijeh, a pravi majstori dolaze na svoje u prosincu

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Pogled na kalendar ovoga mjeseca mnogima će izmamiti osmijeh na lice jer nas u kolovozu čekaju čak dva državna praznika koja otvaraju priliku za Hrvatima najdraži sport - spajanje vikenda s neradnim danima

2.8.2024.
14:32
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Od ukupno 11 neradnih dana koji ove godine padaju usred tjedna, dobar dio njih je u drugom dijelu godine. Preciznije, od kolovoza do prosinca pa bi se tome mogli razveseliti mnogi spajači.

Pogled na kalendar ovoga mjeseca mnogima će izmamiti osmijeh na lice jer nas u kolovozu čekaju čak dva državna praznika koji otvaraju priliku za Hrvatima najdraži sport - spajanje vikenda s neradnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SVAKI KONCERT ZA PAMĆENJE' /

Thompson neće nastupiti za Oluju u Kninu. Otkriveno tko će svirati umjesto njega

Image
'SVAKI KONCERT ZA PAMĆENJE' /

Thompson neće nastupiti za Oluju u Kninu. Otkriveno tko će svirati umjesto njega

U ponedjeljak 5. kolovoza obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan Hrvatskih branitelja kao i 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja kao sjećanje na dan 1995. godine kad je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu. Zbog toga će mnogi Hrvati na samom početku mjeseca imati jedan produženi vikend, a iduća šansa za spajanje slijedi već u idućem tjednu.

Prilike za spajanje do kraja 2024.

Naime, blagdan Velike Gospe koji se slavi 15. kolovoza ove godine pada u četvrtak. Svi oni koji uspiju spojiti i neradni petak osigurat će si mini-godišnji tijekom kojeg mogu pobjeći na put ili jednostavno iskoristiti četiri dana u komadu za odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: LakNerad/Screenshot

Iduća dva mjeseca slijedi "suša" bez ijednog praznika ili blagdana, ali nove prilike za spajanje donosi studeni. Blagdan Svih sveti ovoga puta pada u petak i otvara priliku za tri neradna dana na početku mjeseca.

Malo više od dva tjedna kasnije, u ponedjeljak 18. studenog obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Oni najvještiji spajači bit će u elementu u prosincu kada Božić pada usred tjedna, a sa Štefanjem i eventualnim spajanjem s Novom godinom u idućem tjednu mogu si osigurati pravi mali godišnji uz minimalno iskorištene slobodne dane.

Kako?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božić (25. prosinca) pada u srijedu i neradan je dan, kao i blagdan svetog Stjepana idući dan (četvrtak). Uz spajanje petka otvara se prilika za peterodnevni produženi vikend. Nova godina pada tek u iduću srijedu pa oni najhrabriji uz još dva dana godišnjeg mogu spojiti cijeli tjedan blagdanskog odmora.

Naravno, ako im to poslodavci dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: LakNerad/Screenshot

POGLEDAJTE VIDEO: Kakva tragedija! Dva praznika padaju na isti dan. Koliko prilika imamo za spajanje do kraja 2024.?

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo