MIRIS MARIHUANE PROŠIRIO SE RIJEKOM: / Dvjestotinjak Riječana zapalilo za Huanita Luksetića

Image
Foto: Pixsell

"Majka sam djeteta oboljelog od multiple skleroze.

28.1.2019.
21:40
Pixsell
VOYO logo

Danas se na Jadranskom trgu u Rijeci održao mirni prosvjed naziva "Zapali za Huanita, zapali za pravosuđe" u organizaciji Alternativne agencije za underground realizaciju programa za 2020 Aupičku. Prosvjed se održao kao odgovor na pravomoćnu presudu Huanitu Luksetiću koji je osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zato što je uzgojio 11 stabljika marihuane od koje je radio ulje koje mu je pomagalo da se lakše nosi multiplom sklerozom.

Na trgu se okupilo dvjestotinjak građana svih uzrasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PROSVJED U RIJECI: Dvjestotinjak građana zapalilo za Huanita Luksetića

Image

PROSVJED U RIJECI: Dvjestotinjak građana zapalilo za Huanita Luksetića

Željeli su ukazati na apsurd pravosuđa

"Na prosvjed sam došao kako bih pružio podršku Huanitu i svima koje se proglasilo kriminalcima jer su proizveli i upotrebljavali lijek - marihuanu. Želimo ukazati na apsurd pravosuđa jer lakše bi bilo legalizirati marihuanu u medicinske svrhe, nego slati molbe za pomilovanjem predsjednici", rekao je Antonio Dražović, inače student Pravnog fakulteta u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list javlja kako su neki od okupljenih držali zapaljeni duhan kojeg su "smotali' kako bi izgledao kao džoint, dok su neki istog doista i zapalili.

'Ovo je osuda na električnu stolicu'

"Ovo je molba nas sugrađana usmjerena spašavanju Huanitova života. Osuda na 2 godine zatvora, osuda je na električnu stolicu", izjavio je jedan prosvjednik držeći džoint u ruci, kako je rekao, pod punom prekršajnom odgovornošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjed je stigla i majka oboljelog od multiple skleroze.

"Majka sam djeteta oboljelog od multiple skleroze. Želim pružiti podršku kako bi se nešto promijenilo, kako bi se omogućilo liječenje medicinskom marihuanom koja doista pomaže i poboljšava život oboljelima od raznih bolesti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo