MIRANDO MRSIĆ O KAOSU U SDP-u: / 'U ovom trenutku se ne zna tko vodi stranku, ne znam hoće li krenuti inicijativa za opoziv'

Image
Foto: Foto: Screenshot N1
22.9.2017.
11:29
Foto: Screenshot N1
VOYO logo

U ime Kluba zastupnika SDP-a javnosti su se, samo nekoliko minuta nakon šefa stranke, obratio se Mirando Mrsić. Iako se s njime na konferenciji za novinare trebao javnosti obratiti i Arsen Bauk, on nije došao.

Mrsić je konferenciju sazvao kako bi predstavio inicijativu o povećanju mirovina koju je SDP uputio u saborsku proceduru. 'Nadamo se da će naša inicijativa uroditi plodom i da će svi koji odu u mirovinu a rođeni su nakon '62., da će imati veće mirovine, a ne manje kao što predviđa sadašnja Vlada', zaključio je Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BERNARDIĆ O RASKOLU U SDP-u: /

'Neviđena hajka na mene nije slučajna, raspravljat ćemo o prijedlogu opoziva predsjednika'

Image
BERNARDIĆ O RASKOLU U SDP-u: /

'Neviđena hajka na mene nije slučajna, raspravljat ćemo o prijedlogu opoziva predsjednika'

Mrsić: 'Unutarstranačke stvari moramo riješiti, ali moramo nastaviti raditi'

Govorio je i o aktualnim previranjima unutar SDP-a te o mogućnosti pokretanja inicijative za opoziv predsjednika stranke Davora Bernardića.

'Unatoč tome što u stranci imamo problema i moramo srediti neke stvari, ne smiijemo prestati upozoravati i nuditi rješenja građanima RH. Bez obzira na unutarnja previranja, ne smijemo zaboraviti našu glavnu funkciju, a to je upozoravati vladajuće na stvari koje ne rade dobro. Ovaj zakon pred vama je rješenje koje se tiče svih građana RH i ovim primjerom pokazujemo da SDP može krenuti dalje, a unutarstranačke stvari moramo riješiti. Moj stav se nije promijenio. U SDP-u je potrebno ne samo jedinstvo, nego i to da svi članovi daju svoje mišljenje o tome što se događa u stranci i kako bi trebala ići dalje', rekao je Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome hoće li se pokrenuti inicijativa za opoziv Davora Bernardića, kaže kako u stranci postoji način kako se izabire, i opoziva predsjednik stranke.

'Hoće li ta inicijativa krenuti ili ne, u ovom trenutku nemam saznanja niti ima inicijativa da se to pokrene na taj način', odgovorio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rejtingu stranke najviše je naštetilo nečinjenje. Puno toga smo propustili'

Rejtingu stranke je najviše, prema Mrsićevom mišljenju, naštetilo nečinjenje. Kaže da je u posljednjih nekoliko mjeseci puno toga propušteno.

'Predsjednik SDP-a je trebao biti glavni predvoditelj tih inicijativa i trebao to komunicirati s javnišću, građanima i članovima stranke, ali to nije uspješno napravio', rekao je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan boji li se sankcija zbog ovakvog pristupa i stava o predsjedniku stranke, Mrsić kaže da nema straha.

'SDP je moja stranka i iz nje nikad neću izaći niti će SDP izaći iz mene i ja se nisam vidio u toj rečenici i mislim da ona nije primjerena šefu stranke', rekao je Mrsić osvrćući se na Bernardićevu izjavu o tome da 'onaj kome se ne sviđa, može otići'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan tko sada zapravo vodi SDP, Mrsić kaže: 'U ovom trenutku ne znamo tko zapravo vodi stranku.'

Dodao je i da Bernardić nije jedini odgovoran, već i Predsjedništvo i Glavni odbor, koji bi trebali regairati ako procijene da situacija nije dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo