Ministru gospodarstva u poslu pomaže čak 7 tajnika

26.5.2010.
12:38
VOYO logo

Glasnogovornik Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tomislav Mazal povećanje broja državnih tajnika opravdava time što je od 100 mjera gospodarskog oporavka njihovo Ministarstvo nadležno za 50.

Kako piše Globus, prva zapošljavanja novih državnih tajnika dogodila su se krajem prošle godine, nakon odlaska Damira Polančeca. Sektor Vere Babić preuzeo je novi državni tajnik Krešimir Rožman, koji je u Ministarstvo došao iz Matice hrvatskih sindikata. Tadašnjeg državnog tajnika Miljenka Pavlakovića zamijenio je, pak, Ivan Bubić, dotad direktor podružnice Financijske agencije u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003290448006Bivša ministrica Bianca Matković preuzela je izvoz i ulaganje te međunarodne gospodarske odnose, dok je bivši direktor sektora za trgovinu pri Gospodarskoj komori Ruđer Friganović dobio mjesto državnog tajnika za industriju i energetiku.

No, dolaskom Nataše Vujec iz HEP-a, sektor energetike se odvaja i Vujec postaje državna tajnica za pitanja energetike. Budući da su iz Europske unije tražili da u Ministarstvu gospodarstva bude i sektor za strukturirane fondove, taj je sektor rezerviran za HSLS-ovca Roberta Markta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pritiska iz HSS-a, koji je također zahtijevao jedno mjesto državnog tajnika, sedmi državni tajnik postaje dotadašnja ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo Tihana Kraljić, koja se bavi malim gospodarstvom i obrtom.

Ministarstvo Đure Popijača tako je uvjerljivi rekorder po broju državnih tajnika, ali i troškova, budući da svaki državni tajnik ima pravo na tajnicu i službeni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu napomenimo da je još 2003. godine, kada su se državni tajnici zvali 'zamjenici ministra', tadašnji ministar gospodarstva Ljubo Jurčić imao samo jednog zamjenika.

Prethodni članak:

arti-200912160404006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo