SASTANAK BRNJAC I KARIN / Uglavnom, svodi se na apel mladima i prebacivanje odgovornosti na županije, ali nadaju se rezultatima iz 2019.

Image
Foto: pixsell

I ministrica i ravnateljica splitskog zavoda za javno zdravstvo ističu kako je jedino rješenje cijepljenje

26.6.2021.
15:01
pixsell
VOYO logo

Na Hvaru je održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora.

Nakon što je ministar Davor Božinović ranije tijekom dana naveo uvjete potrebne za otvaranje noćnih klubova kao i epidemiološke mjere kojima se nastoji Hrvatsku održati u zelenom, ministrica turizma navela je plave za ovu turističku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOK ZARAZE NA MORU RASTU... /

Hoće li se ovo ljeto otvoriti noćni klubovi? Božinović kaže da hoće i otkriva tko će u njih smjeti ući

Image
DOK ZARAZE NA MORU RASTU... /

Hoće li se ovo ljeto otvoriti noćni klubovi? Božinović kaže da hoće i otkriva tko će u njih smjeti ući

'Turiste koji ovdje dolaze ni ne zanimaju velike manifestacije'

Odgovornost nadzora ali i poduzimanja određenih mjera sada je u rukama županije i gradova. Preporuka je da nema velikih okupljanja, da nema velikih manifestacija. To je, kaže ministrica, nešto što ne zanima naše turiste koji ovdje dolaze, prenosi HRT.

"Još jednom apeliram da se što veći broj građana odazove na cijepljenje. Informirani smo da je tzv. indijski soj u Hrvatskoj, moramo voditi računa o tome. Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične, upozorila je ministrica Brnjac.
Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin je rekla da bi se mladi, koji žele ići u noćne klubove, morali cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo odlične brojke ali to se može u trenutku promijeniti'

"Upozoravamo cijelu godinu i uistinu moramo biti svjesni da je kod nas došao tzv. indijski soj. Mi imamo odlične brojke što se tiče incidencije ali to se može u jednom trenutku promijeniti. Jedini način da zaustavimo je cijepljenje. Spominjali ste noćne klubove i druženja. Normalno da ljudi moraju raditi i družiti se, ali tamo dolaze mlađe dobne skupine. Mi nemamo puno cijepljenih u mlađim dobnim skupinama, zato ih pozivam da se jave i cijepe da se možemo vratiti starim aktivnostima, da se možemo normalno ponašati", poručila je Karin.

Najavila je da će na kvalifikacijama za Olimpijske igre u košarci, koja se upravo održava u Splitu, ulaz biti dozvoljen samo cijepljenim osobama, onima koji su preboljeli covid-19 unutar 6 mjeseci te testiranima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo