MINISTRICA POJASNILA KAKO BI TREBALA IZGLEDATI NASTAVA: / A zbog infrastrukture oštro prozvala Bandića

Image
Foto: Pixsell

'Gradonačelnik se treba primiti posla i razmisliti o uvjetima u školi, a ne slati neka pisma', istaknula je ministrica

24.4.2020.
21:03
Pixsell
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak pojasnila je kako bi trebala izgledati nastava nakon što se 11. svibnja otvore škole i vrtići, ali i odgovorila na pitanje čija je odgovornost ako se djeci nešto dogodi.Ističe kako smo do sada slušali stručnjake te tako moramo nastaviti.

"To je njihov prijedlog i dat će upute, a na nama je da ih se dobro pridržavamo", kaže Divjak za Novu TV te dodaje kako svi moramo korak po korak osigurati uvjete i kad ih osiguramo neće biti upitno da su škole sigurne. Ministrica kaže i da razumije roditelje koji ne žele u prvo vrijeme slati djecu u školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo 11. krenuti s nastavom i vrtićima ako uvjeti neće biti osigurani", dodaje Divjak.

DIVJAK UMIRUJE RODITELJE: Ako 11. svibnja ne budemo imali uvjete, prva ću tražiti da odgodimo nastavu u školama Opisala je praktičan problem kako bi se nastavnici trebali postaviti ako pola razreda dođe u školu, a pola nastavi pratiti nastavu preko TV-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIVJAK UMIRUJE RODITELJE: /

Ako 11. svibnja ne budemo imali uvjete, prva ću tražiti da odgodimo nastavu u školama

Image
DIVJAK UMIRUJE RODITELJE: /

Ako 11. svibnja ne budemo imali uvjete, prva ću tražiti da odgodimo nastavu u školama

Kao i kad imaju virozu, često je pola razreda u školi, pola kod kuće. I zadaću će provjeravati kao što je provjeravaju i inače kad ih nije duže bilo u školi. Razredna nastava znači da učiteljica radi svoju normu kao do sada i ima jednak broj učenika i ne izvodi nastavu na daljinu, to netko drugi radi".

Škole nemaju osnvone uvjete

Pitanja zagebačkih ravnatelja škola koji ističu kako i prije epidemije nisu imali ni osnovnih higijenskih potrepština a ponegdje čak niti tople vode u zahodima, preusmjerila je osnivaču tih škola i rekla da treba pitati gradonačelnika kako vratiti djecu u te škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto da se sije panika i šalju se neka pisma koja su nepotrebna treba napraviti plan kako će se učenici vratiti", rekla je, aludirajući na anketu koju je Zagreb poslao roditeljima oko toga hoće li poslati dijete u školu.

'Gradonačelnik se treba primiti posla, a ne slati pisma'

Osvrnula se i na očitovanje koje je zatraži pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić, i još izravnije prozvala Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo to i tako postaviti. Dobit će jasne upute, ali osnivač osigurava infrastrukturu. Ako postoji potreba da se iz oštećenih osnovnih škola učenici presele u srednje - neka. Gradonačelnik se treba primiti posla i razmisliti o uvjetima u školi, a ne slati neka pisma".odgovara.

Za kraj ministrica ističe kako će se državna matura održati u lipnju. "Plan je da se matura održi od 8. lipnja do 29. lipnja, imamo mogućnost da su škole prazne, a i inače kad se pisala matura učenici su bili udaljeni jedni od drugih. Uvjeti se osiguravaju i matura znači završno za završne razrede. Drugo polugodište ne ulazi u maturu", kazala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo