Sramotan prizor na zadarskim Mocirama /

Ministrica demografije obećala: 'Sredstva ćemo namijeniti da se Centar za djecu s teškoćama u razvoju završi'

Zarastao i devastiran, razbijenih prozora i zapušten. Tako već godinama izgleda novi zadarski Centar za djecu s teškoćama u razvoju u koji je do sada uloženo 45 milijuna kuna

6.11.2016.
19:06
VOYO logo

Fali još oko osam milijuna kuna od čega bi barem tri milijuna trebala otići za sanaciju devastastiranog.

Investitor je Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje bi s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradom Zadrom trebalo osigurati i preostali novac. Grad posljednjih godina plaća i zaštitara koji po noći čuva zapuštenu zgradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako mogu biti osoban, meni je strašno žao i ja se osjećam strašno, strašno loše svaki put kad se sjetim tih Mocira. I kad se završe te Mocire, ja ću osobno biti najsretniji čovjek na svijetu", rekao je pročelnik Odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić.

Sretnija bi bila i Josipa Kosor, majka osmogodišnjeg Mirka, dječaka s višestrukim teškoćama u razvoju. "Želim da se to što prije osposobi. On treba u školu i treba stručnu pomoć", kaže Josipa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Laticu, vrtić za djecu s teškoćama u razvoju, dolazi 127 djece iz cijele Zadarske županije. Nakon neadekvatnog i ruševnog prostora u kojem su boravili godinama, Grad im je do trajnog rješenja pronašao smještaj tako što je rasformirao jedan gradski vrtić.

"U iščekivanju smo prostora. Dakle, to je prostor koji je rađen namjenski. Prostor koji je kreiran upravo prema potrebama onoga čemu se mi bavimo i naravno da nam je stalo da jednog dana budemo i korisnici tog prostora", kaže ravnateljica Latice Vesna Penjalov.

Iz obaju ministarstva su poručili kako će dovršenje centra biti među njihovim prioritetima. A za Mocire je nova vlada uvijek nova nada. Ministrica demografije Nada Murganić, gostujući u RTL-u Danas, obećala je osigurati novac za završetak Centra. 

"Ovaj projekt je izuzetno važan. Bit će završeno, mora biti s obzirom na sav novac koji je utrošen, a i dugo je to sve skupa trajalo. Nadam se da su ovakve tužne hrvatske priče, gdje su investicije krenule pa stale pa propale, zaista iza nas. Sredstva iz Ministarstva ćemo namijeniti da se ovaj dječji centar stvarno završi i stavi u uporabu", poručila je Murganić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O čemu smo još s ministricom razgovarali, pogledajte u prilogu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo