do kraja godine / Ministrica Bedeković: 'Izgradit će se sigurna kuća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji'

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Također, ministrica Bedeković je istaknula kako će poboljšati kvalitetu sustava socijalne skrbi paketom s 5 mjera

18.10.2019.
16:15
Grgo Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković najavila je u petak u Dubrovniku kako će do kraja godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji biti otvorena sigurna kuća, no o detaljima projekta nije htjela govoriti zato što je riječ o tajnoj lokaciji.

Bedeković je na sastanku s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i čelnim ljudima županijskih socijalnih ustanova u dubrovačkoj Palači Ranjina podsjetila kako je najjužnija hrvatska županija među 6 koje i dalje nemaju sigurnu kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo intenzivno surađujemo s upravom županije, a za vrijeme mog boravka ovdje službe Ministarstva obišle su prostorije buduće sigurne kuće", rekla je Bedeković te dodala kako će se u dogledno vrijeme nastojati pronaći rješenje za budući županijski Obiteljski centar.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, istaknula je kako će Ministarstvo poboljšati kvalitetu sustava socijalne skrbi paketom od 5 mjera.

"Važno je imati dobro ustrojen i optimalan sustav, prije svega usmjeren na dobrobit krajnjih korisnika, građana u potrebi. Nemili događaj u Đakovu bio je pokretač dubljeg promišljanja o potrebi uvođenja sigurnosnih mjera. Jedino siguran socijalni radnik može kvalitetno obavljati svoj posao. U ovoj županiji postoji zaštitarska služba, a očekuje se nabava detektora za prolaz", ustvrdila je Bedeković i dodala da Ministarstvo provodi analizu potreba o zapošljavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svim županijama nedostaje nam kadrova u zdravstvu, prije svega medicinskih sestara, a čak nam nedostaje i socijalnih radnika. Na tome ćemo morati raditi", zaključila je Bedeković.

Dobroslavić: Važnost zaštite žrtava nasilja

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost zaštite žrtava nasilja te dodao kako će županija ispuniti svoju zakonsku obvezu te financijski sudjelovati u projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurna kuća neće biti namijenjena samo žrtvama iz naše županije već i iz ostatka Hrvatske. Očekujemo i sufinanciranje iz Ministarstva, premda još ne možemo govoriti o iznosu potrebnih sredstava", rekao je Dobroslavić.

Napomenuo je i da su na natječaje fondova EU prijavljena 2 projekta - poboljšana i dugoročnija verzija projekta sigurne kuće te projekt Centra za rane intervencije u Metkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oba su nam projekta od izvanredne važnosti i nadam se da će nam sredstva biti odobrena", zaključio je Dobroslavić. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo