ODGOVOR NA BRUTALNU AGRESIJU NA UKRAJINU / Ministarstvo pozvalo ruskog veleposlanika i naložilo mu da 24 djelatnika pošalje iz Hrvatske

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je notu ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj te mu naložilo da 24 djelatnika pošalje kući

11.4.2022.
12:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman proteklih je dana govorio kako će Hrvatska protjerati dio ruskih diplomata iz veleposlanstva u Zagrebu, kako bi i na taj način osudila rat u Ukrajini. Taj se trenutak dogodio danas, kad je MVEP pozvao ruskog veleposlanika i naložilo mu da pošalje 24 djelatnika kući. Time se broj diplomata u ruskom veleposlanstvu u Zagrebu smanjio na broj diplomata koji Hrvatska ima u Moskvi, a uz to, RH se priključila europskim zemljama koje su već potjerale ruske diplomate. Priopćenje MVEP-a prenosimo u cijelosti:

Image
LETE IZ HRVATSKE /

Nakon što su to učinile druge zemlje EU ministar Grlić Radman potvrdio: 'Potjerat ćemo ruske diplomate'

Image
LETE IZ HRVATSKE /

Nakon što su to učinile druge zemlje EU ministar Grlić Radman potvrdio: 'Potjerat ćemo ruske diplomate'

"Danas, 11. travnja 2022. u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozvan je veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj kako bi se ruskoj strani i ovim putem izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina. Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je i nota kojom se, sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, ruska strana obavješćuje o odluci Republike Hrvatske o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu, kojom se opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu reducira na razinu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi te je zatraženo da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku", navodi MVEP u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo