hvalevrijedan projekt / Ministarstvo turizma počelo ulagati u kontinentalnu Hrvatsku: hoće li kopno uskoro stati uz bok jadranskim ljepotama?

Svjetski je dan turizma, a na spomen ove djelatnosti u Hrvatskoj se obično misli na ljepote Jadrana. Ipak, Ministarstvo turizma odlučilo je pokrenuti priču i na kontinentu

27.9.2016.
19:23
VOYO logo

Svjetski je dan turizma, a na spomen ove djelatnosti u Hrvatskoj se obično misli na ljepote Jadrana. Ipak, Ministarstvo turizma odlučilo je pokrenuti priču i na kontinentu. Gradovima financijski pomažu u uređivanju plaža na rijekama i jezerima.

Na vinkovačkoj Banji u ranu jesen kupaju se labudovi i nekolicina hrabrih. Iduće će ljeto uživati na obnovljenoj plaži. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ok je ideja ako neću morat plaćati jer mi je ovo izuzetno povoljno jer ne moram, inače već je uređivano i svaka čast", kaže nam Branka.

"Dobra ideja, krasno mi je ovdje inače obožavam plivanje", slaže se Stjepan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinkovci su jedan od 6 gradova na kontitentu koji su se prijavili na natječaj ministarstva turizma za uređivanje plaža. Iz Fonda planiraju povući 200 tisuća kuna.

"Uređenje plaže sa suncobranima i određenom infrastruktorm kao što su klupe, kante za smeće. Isto tako navoženje ovdje određene količine šljunka", ističe Mario Banzić, pročelnik odjela za turizam u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foginovo je prvo registrirano riječno kupalište, a ove sezone se ovdje kupalo više od 40 tisuća ljudi. Karlovčani ovdje pronalaze mir u prirodi i bistroj Korani.

"Ja procjenjujem jedno 17 tu negdje, inače ja volim hladniju vodu", poručuje Šefik Jaskić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo kupalište bit će uloženo pola milijuna kuna. Žele nove wc-e prilagođene osobama s invaliditetom, prostorije za spasioce, ali suvremenu tehnologiju.

"To će biti pametni tuševi koji neće zagađivat okoliš, neće se koristit električna enegrija već će se koristit i ono što nam priroda daje a to je sunčeva energija. Imat ćemo i interperetacijske ploče koje ćemo prilagoditi slabovidnim osobama", ističe Vesna Ribak, pročelnica odjela za turizam u Karlovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo turizma ovim natječajem želi kontinentalni turizam dići na višu razinu.

"Ove godine smo imali milijun i dvjesto pedeset tisuća noćenja u cijeloj godini, to je povećanje od 25 posto, značajno je", govori ministar turizma Anton Kliman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za uređenje plaža osigurano je najmanje 15 milijuna kuna, a taj će se novac svakako isplatiti.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo