POKREĆE SE AKCIJSKI PLAN ZBOG NASILJA NAD NASTAVNICIMA: / Čakovečki profesor bi ipak mogao dobiti otkaz, no sindikat će na to odgovoriti

Image
Foto: PIXSELL

'Situacija je shvaćena izuzetno ozbiljno. S planom aktivnosti izlazimo uskoro van.

9.12.2018.
11:05
PIXSELL
VOYO logo

Incident koji se u utorak dogodio u Tehničkoj školi Čakovec, kada je profesor strojarstva Franjo Dragičević fizički nasrnuo na dvojicu učenika, izazvao je lavinu reakcija u našoj javnosti.

Image
ČAKOVEČKI PROFESOR TVRDI DA NIJE PUKAO: /

'Objasnit ću što sam točno napravio, zašto sam izbacio psihologinju, a otkrit ću vam i ovo'

Image
ČAKOVEČKI PROFESOR TVRDI DA NIJE PUKAO: /

'Objasnit ću što sam točno napravio, zašto sam izbacio psihologinju, a otkrit ću vam i ovo'

No, konačno je u cijeloj priči i na problem na koji nastavnici ukazuju godinama odlučilo reagirati i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Tako su poručili kako su situaciju shvatili ozbiljno te da analiziraju podatke kako bi u što kraćem roku pokrenuli novi akcijski plan za suzbijanje nasilja uz postojeće programe prevencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je shvaćena izuzetno ozbiljno. S planom aktivnosti izlazimo uskoro van. Razmatra se i opcija uvrštavanja zaposlenika u školama među službene osobe", poručili su iz MZO-a za Jutarnji list. Za takvu opciju potrebna je međuresorna suradnja, kao i izmjene postojećih propisa.

Otkaz - loša poruka učenicima

Zbog neprimjerenog postupka profesor Franjo Dragičević, koji je gotovo pred mirovinu, ipak bi mogao dobiti otkaz. U sindikatu kažu kako na to neće šutjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako kolega Franjo Dragičević dobije otkaz, naš sindikat sigurno neće sjediti prekriženih ruku, nego će odgovoriti prosvjedom ili nekom drugom akcijom", kazao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod čiji je Dragičević član.

Stipić smatra kako bi se otkazom profesoru učenicima poslala poruka da mogu nekažnjeno raditi što požele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nećemo prosvjedovati'

"Naravno, nitko ne odobrava profesorsku primjenu nasilja, no kolega Dragičević ima 64 godine, a 32 godine radi u školi. Miran je čovjek, nije imao ekscesa", rekao je Stipić dodajući kako je sada osluka na ravnatelju Tehničke škole Čakovec i da je očekuju u ponedjeljak.

"O njegovoj odluci ovisi što će naš sindikat poduzeti. Pažljivo pratimo i analiziramo situaciju, a zasad se opcija štrajka čini najmanje vjerojatnom jer organizacija štrajka traži vrijeme i proceduru", naglasio je Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo