kritike na račun poznatog glumca /

Ministarstvo branitelja o Radi Šerbedžiji: 'Njegova izjava je neprimjerena i neutemeljena'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Dužni smo svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena'

10.11.2016.
12:55
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo
Image
poznati glumac /

Rade Šerbedžija: 'Zbog bitangi se nije spasila divna Jugoslavija! Svi ratni heroji su kriminalci'

Image
poznati glumac /

Rade Šerbedžija: 'Zbog bitangi se nije spasila divna Jugoslavija! Svi ratni heroji su kriminalci'

Ministarstvo hrvatskih branitelja danas je putem priopćenja za medije reagiralo na izjave glumca Rade Šerbedžije o bivšoj Jugoslaviji.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Internetski portali nedavno su objavili izjavu glumca Rade Šerbedžije u kojoj se osvrće na ratna zbivanja tijekom Domovinskog rata te između ostalog tvrdi da su svi ratni heroji, koji su završili u Haagu, kriminalci.

Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske. Stoga, najoštrije osuđujući te smatrajući krajnje neprimjerenom i neutemeljenom izjavu g. Rade Šerbedžije, izjavljujemo sljedeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

hrvatski branitelji iz Domovinskog rata su branili i obranili Republiku Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u Republici Hrvatskoj. Također ističemo da su temeljne vrijednosti Domovinskog rata uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike hrvatske, za što su najzaslužniji hrvatski branitelji iz Domovinskog rata koji su, vođeni domoljubljem, stali u obranu slobode, demokracije i zajedništva hrvatskog naroda, poštujući najveću razinu etike ratovanja i načela ratnog prava.

Stoga smo kao društvo dužni svim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata osigurati da njihova uloga u obrani Domovine bude trajno i dostojanstveno vrednovana, a njihova žrtva nikad zaboravljena", stoji u priopćenju koje potpisuje Kabinet Ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo