u ponedjeljak se sastaje povjerenstvo /

Ministar zdravstva o lijeku za djecu iz Klaićeve: 'Ovi dani nisu izgubljeni, nego su mjere opreza'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Imenovali smo Povjerenstvo s najboljim ekspertima koji traže još dana da prikupe informacije oko iskustava s lijekom. Rizik nuspojava se mora znati', kaže Kujundžić.

21.6.2017.
15:35
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako je problem malenih bolesnika u Klaićevoj senzibilizirao cijelu javnost. Povjerenstvo je zauzelo stav da im treba još vremena da provjere lijek,  a ono se sastaje u pondjeljak.  Kujundžić tvrdi da je nastao nesporazum u komunikaciji. 

"Taj lijek nije čarobni lijek za izliječenje, to je imunoterapija kad nema znakova bolesti može se u 10 do 15 posto slučajeva spriječiti da se bolest vrati. EU ga registrirala prije pet tjedana i samo nekoliko centara u EU ima iskustva s time. Hoće li se lijek primjeniti za 10 ili 15 ili više dana nije bitno. Imenovali smo povjerenstvo s najboljim ekspertima koji traže još dana da prikupe informacije oko iskustava s lijekom. Rizik nuspojava se mora znati. Uspostavili smo kontakte sa stručnjacima diljem svijeta, koji će sudjelovati u procjeni kod koga će biti korist tog lijeka. Ne smijemo štetiti tim lijekom. Ovi dani nisu izgubljeni nego su mjere opreza. Oni pacijenti kojima treba lijek dobit će ga. Stručnjaci će iz vana pomoći pro bono", izjavio je Kujundžić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo