Slučaj iz Opuzena /

Ministar se 'pere' od odgovornosti: 'Da smo znali da branitelju treba pomoć...'

Image
Foto: Pixell

Ministar tvrd da se branitelj iz Opuzena koji je zapalio kuću i napao policiju liječio

17.9.2018.
12:43
Pixell
VOYO logo

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je dramatičan slučaj iz Opuzena gdje je muškarac u svojoj kući izazvao požar, ozlijedio policajca, a nakon više sati policija ga je svladala elektrošokerom.

"Imamo saznanja da se radi o hrvatskom branitelju. Po onome što nam je poznato, radi se o čovjeku koji se duži period liječio. Ministarstvo hrvatskih branitelja nije imalo informacija u smislu zahtjeva za pomoć. Da smo dobili informacije, mi bismo pružili svoju pomoć u onom obliku koja je moguća, a to je psihosocijalna pomoć. Nismo imali informaciju niti traženje o našem uključivanju u pomoć tom čovjeku, ali uvijek smo dostupni svim hrvatskim braniteljima", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan jesu li branitelji povlaštena skupina, obzirom da se spomenutog muškarca iz Opuzena više puta prijavljivalo institucijama, koje su ga uvijek oslobađale, ministar je odgovorio kako je to - pogrešna teza. 

"Mi smo u protekle dvije godine uspostavili odgovarajući odnos države i društva prema braniteljima. Stavljala se stigma na branitelje kao na populaciju koja je privilegirana. Branitelji su podložniji raznim bolestima, za razliku od opće populacije. I naše mjere koje smo donijeli i koje je Vlada podržala upravo su na tom tragu, pomoć bolesnim hrvatskim braniteljima. Na svaki zahtjev i sumnju ako dobijemo spoznaju o tome da je branitelj u teškim uvjetima, Ministarstvo branitelja promptno reagira", rekao je Medved, dodavši da u nadležnost suca prekršajnoga suda, koji je odbacivao prijave o navedenom branitelju, neće ulaziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo