NE ŠALI SE / Beroš s povjerenicom EK za zdravstvo razmišlja o partijanju: 'Kada sve ovo završi, u Zagrebu ćemo organizirati post-covid party'

Image

Beroš je u svom obraćanju istaknuo važnost cijepljenja te je još jednom pozvao građane, posebno one starije životne dobi da odaberu cjepivo te se na taj način zaštite od zaraze koronavirusom

22.10.2021.
12:30
VOYO logo

Ministar Vili Beroš danas se obratio medijima u povodu sastanka povjerenice Europske komisije za zdravstvo i sigurnost hrane Stelle Kyriakides.

Konferencija za medije održana je na cjepnom punktu Zagrebačkog velesajma, a povod susreta bila je provedba Europskog plana borbe protiv raka i jačanje provedbe cijepljenja protiv covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usklađeni pristup Unije cijepljenju i nadalje je ključan, posebno imajući u vidu potrebu jačanja opreza u vezi s novim varijantama virusa, ali i za obnovu gospodarskih aktivnosti i osiguranje održivosti zdravstvenih sustava", rekla je povjerenica Kyriakides.

Ministar Beroš pozdravio je poruku povjerenice Kyriakides.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Covid-19 i sama provedba cijepljenja više nego ikada naglašavaju našu društvenu odgovornost. Nitko nije siguran dok nismo svi sigurni. Prema tome, stav prema cjepivu nije osobna stvar pojedinca nego odluka koja se tiče svih nas, od lokalne do globalne razine. Dovoljno procijepljene zemlje pokazuju primjerom da nam je povratak u normalan život nadohvat ruke. Samo treba pružiti ruku i cijepiti se. To je izazov na kojeg moramo odgovoriti zajedno s našim građanima. Hrvatska može i mora bolje!", rekao je Beroš.

Otvorena i tema borbe protiv raka

Naglasio je da je hrvatska Vlada osigurala dovoljno doza cjepiva koje je maksimalno dostupno svim građanima te je prioritet daljnje ubrzanje cijepljenja kako bismo dostigli što veću procijepljenost i kolektivnu zaštitu od koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTAVILA REKORD I ZBUNILA LIJEČNIKE /

Lakše je pobijedila rak nego covid: Žena (47) je imala koronavirus ukupno 335 dana!

Image
POSTAVILA REKORD I ZBUNILA LIJEČNIKE /

Lakše je pobijedila rak nego covid: Žena (47) je imala koronavirus ukupno 335 dana!

Otvorena je i tema europskog plana za borbu protiv raka.

"Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo zdravstva pravovremeno su prepoznali onkološku skrb kao jedan od nacionalnih i europskih – zdravstvenih i političkih prioriteta. Hrvatski Nacionalni strateški okvir protiv raka i Europski plan protiv raka usvojeni su u razmaku od samo par mjeseci. Oba dijele ambicioznu viziju svijeta u kojem rak prestaje biti vodeći javnozdravstveni problem modernog razvijenog društva kroz skupinu mjera kojima želimo utjecati na najvažnije aspekte sveukupne skrbi o raku", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka nas party

Beroš je u svom obraćanju istaknuo važnost cijepljenja te je još jednom pozvao građane, posebno one starije životne dobi, da odaberu cjepivo te se na taj način zaštite od zaraze koronavirusom.

"Na početku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, dogovorili smo se da kad sve završi možemo organizirati jedan post-covid party u Zagrebu. Jutros smo se ponovno usuglasili i nadamo se da ćemo zajedničkim naporima uskoro doći u situaciju organizirati takav jedan događaj", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo