Sve je počelo sa sinom / Ministar državne imovine u problemu zbog - imovine: Marića pritišće priča o dogovoru s Crkvom

Ministar državne imovine već danima mora objašnjavati porijeko svoje imovine, a sve je počelo nakon što je njegov sin, Ante, uselio u luksuzni stan na Prisavlju

5.7.2019.
18:44
VOYO logo

Ministra državne imovine Gorana Marića sve više pritišće priča o dogovoru s Crkvom. 

Franjevac Željko Tolić priznao je kako se s Marićem, tada saborskim zastupnikom, osobno dogovorio - obnova samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu, kako bi se otvorio Studentski dom za prodaju stana u centru metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar državne imovine već danima mora objašnjavati porijeko svoje imovine, a sve je počelo nakon što je njegov sin, Ante, uselio u luksuzni stan na Prisavlju.

"Jedini sin jedinog dužnosnika za kojeg se propituje gdje živi i kako živi i lažno se objavljuje da je kupio stan je moj sin. Na žalost nije kupio stan, on je u najmu. Uredno plaća stan već osam mjeseci, rekao mi je da je prijavljen i Poreznoj upravi", kazao je ministar Marić prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno se radi o stanu čiji je vlasnik sestrinska tvrtka bivše Marićeve tvrtke Scientia kojoj je obiteljski prijatelj i dugogodišnji suradnik Zvonko Šarić prodao stan, nakon što je Marićev sin Šariću bez naknade predao tvrtku Scientia 2013. godine u čijem je pak vlasništvu bio stan u Zvonimirovoj, vrijednosti oko milijun kuna.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek tu dolazi do prave zavrzlame jer je taj stan po povlaštenoj cijeni tvrtka, tada Marićeva, dobila od Crkve.

"Dolazi do dogovora i ugovora s gosp. Goranom Marićem: Provincija njemu uništeni, devastirani i posve neuporabljivi stan u Zvonimirovoj ulici (uz financijsku nadoknadu), a on Provinciji 9 obnovljenih stanova i priručnu kuhinju za izvanredno humane svrhe: za sirotinju, odnosno siromašne studente civile, u onom dijelu iz kojeg su iselile časne sestre. I tako bi!", rekao je fra Željko Tolić za Index o ugovoru s ministrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić pak danas priopćenjem tvrdi kako je u raspravama oko uređenja samostana sudjelovao samo kao župljanin. Također, objašnjava kako je upravo to što je tvrtka Scientia kupila stan u Zvonimirovoj omogućilo obnovu.

Iako je kupoprodajni ugovor potpisan tek dvije godine nakon uređenja studentskog doma za siromašne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je poznato kako crkva ne prepušta olako svoje nekretnine, sporna je i pozicija ministra kao tadašnjeg saborskog zastupnika.

"Koliko god bila plemenita namjena onoga za što je to obnovljeno, ne mogu se državni resursi koristiti da bi se osigurao privatan dobitak", smatra Mostov Nikola Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O kojim se resursima radi može objasniti samo ministar koji za sada u priopćenju tvrdi kako je cijela realizacija ideje bila plemenita te da si nije omogućio materijalnu korist.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo