MINISTAR CAPELLI SAVJETOVAO LJUDIMA DA NE SNIŽAVAJU CIJENE: / Na svojim apartmanima objavio 'sniženje' i 'last minute'

Image
Foto: RTL

Rekao je kada se otvaraju granice prema susjedima te kada očekuje da će podijeliti prve Cro kartice

10.6.2020.
21:59
RTL
VOYO logo

Ministar turizma Gari Capelli za RTL Danas je komentirao lošu turističku situaciju, ali i najavio poteze koji bi ju mogli pokrenuti.

Jedna od nih je tzv. Cro kartica koja bi trebala povećati potrošnju domaćih gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je u četvrtak izmijenila Odluku o uvođenju mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu RH ili o tzv. Cro kartici, čime je njezin dosadašnji krug usluga proširen i na usluge privatnog smještaja, putničkih agencija i charter tvrtki, a ministar turizma Gari Cappelli najavio je i da će prve kartice biti izdane 1. srpnja.

Image
VLADA POVEĆALA BROJ USLUGA NA CRO KARTICI: /

Cappelli otkrio i kada će prve kartice biti izdane; otvaraju se pomorski granični prijelazi

Image
VLADA POVEĆALA BROJ USLUGA NA CRO KARTICI: /

Cappelli otkrio i kada će prve kartice biti izdane; otvaraju se pomorski granični prijelazi

Ipak, trenutno je situacija vrlo loša. "U Hrvatskoj je nekih 67.000 turista, u Istri oko 20-ak tisuća turista", rekao je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spušta cijene u svojim apartmanima

Nezapamćeno mala potražnja već sada obara cijene. Mnogi gledaju kako da barem nešto izvuku iz sezone, dok drugi kažu kako je takva bagatelizacija uništava našu ponudu.

Spuštanju cijena protivio se i ministar turizma, no na web stranici Cappellijeve agencije Cappelli, preko fotografije njegovih Cappelli apartmana ističu se "discount offer" i "last minute". Ministar, dakle, snižava cijene, a drugim iznajmljivačima savjetuje da to ne čine, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki procjenjuju da će smanjivanjem cijena nešto dobiti, dok neki jednostavno zadržavaju cijene smatrajući da imaju ponudu kojoj ne treba smanjivati cijene", komentirao je pred nedavno sjednicu Vlade.

'Tiskano prvih 30.000 kartica'

Govoreći o otvaranju granica, za RTL je rekao kako je zbog epidemije izgubljeno vrijeme kako u pripremi tako i u terminima korištenja, ali kartice će uskoro biti spremne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo imali tjedan odmora vrijedan koji je trebao biti s 50 posto popusta za naše turiste, dakle Hrvate. Na kraju krajeva problem koji je nastao s covid-om 19 nam je sve u dva mjeseca tog projekta oduzeo. Htjeli smo krenuti odmah nakon Uskrsa, s 1.5. i na taj način krenuti u pravom smislu korištenja i bilo je anketirano 63 posto ljudi koji bi, poslodavaca, davalo neka određene sredstva, 2500 kuna neoporezivano. Međutim dogodilo se to što se dogodilo.

Mi ovisimo o bankama. Treba otvoriti fizički ugovor u banci, za sad od 7 banaka s kojima smo pregovarali, prve tri su potpisale ugovor ovih dana tako da smo mi i tu bili u poziciji da moramo čekati dogovor s bankama. Mi smo tu izgubili dva mjeseca definitivno. Nekih 30.000 prvih kartica je tiskano, s 1.7. će kartice biti izdane i krećemo", kazao je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sljedeći tjedan se otvara tržište koje pokriva 55 posto našeg prometa'

No ključni su strani gosti, a u tom pravcu se nada kako će otvaranje granica potaknuti dolazak.

"Premijer je dogovorio sve detalje i Mađari nam dolaze već od ovog petka, otvara se granica s Mađarskom, sljedeći ponedjeljak s Austrijom i svih onih desetak zemalja koje smo nabrajali da će se otvoriti oko 15. lipnja, imali smo i pravo tako da se sljedeći tjedan otvara ono nama najbitnije tržište koje pokriva 55 posto prometa Hrvatske", otkrio je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je što je i sa granicama s BiH i Srbijom.

"Na razini Europske unije dogovoreno je da oko 15.6. otvorimo unutar granica EU, a nakon toga treće zemlje. Do kraja lipnja sigurno će biti otvoreno, dakle naročito hotelijeri Makarske i ovaj dio, dakle osobno su me u zadnjih par dana nazvali. Inzistiraju na što prije otvaranju prema Bosni i Hercegovini jer ima jako puno interesa, ja mislim da ćemo i prije, negdje oko 22., 23. najkasnije 25. s BiH otvoriti granicu", rekao nam je Capelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo