MINISTAR BUTKOVIĆ: / 'Prosvjed zbog Zakona o obnovi je nepotreban, to je složen zakon i treba ga dobro pripremiti'

Image
Foto: Pixsell

'To nije posao od pet dana, potrebna je struka i određeno vrijeme kako bi se donio zakon koji bi bio kvalitetan, ostvariv i realan', kaže Butković

18.5.2020.
10:47
Pixsell
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u ponedjeljak da prosvjed zagrebačke oporbe koja traži izglasavanje Zakona o obnovi Zagreba prije raspuštanja Sabora, nije potreban jer se o zakonu treba provesti javna rasprava, a za što je potrebno vrijeme.

"Vlada je učinila sve za izradu prijedloga Zakona o obnovi Zagreba, a za izglasavanje je potrebna struka i vrijeme kako bi on bio kvalitetan, ostvariv i realan", kazao je Butković za N1 komentirajući prosvjed zagrebačke oporbe koja je noć provela ispred zgrade Sabora prosvjedujući protiv njegova raspuštanja prije donošenja zakona o obnovi Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nove ljevica, ORaH-a, Radničke fronta i Za grad te njihovi simpatizeri od zastupnika traže da se završi javna rasprava o zakonu o obnovi Zagreba koja je počela u petak, te da se nakon toga zakon usvoji i tek tada raspusti Sabor.

'To je složen zakon'

Butković je ustvrdio da je Zakon vrlo složen i treba ga dobro organizacijski pripremiti, jer će obnova trajati par godina, ali i zbog financijske konstrukcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javna rasprava je potrebna zbog struke, i da se svi oni razgovori s kreditorima uspiju održati. To nije posao od pet dana, potrebna je struka i određeno vrijeme kako bi se donio zakon koji bi bio kvalitetan, ostvariv i realan", rekao je Butković. Dodao je kako očekuje da će se zakon donijeti u kolovozu ili rujnu.

Ministar je rekao da sada nije vrijeme za performanse. "Donijeli smo konkretne odluke oko Zagreba. U rebalansu smo osigurali 141 milijun kuna, a posljednjom odlukom Vlade plaćanje najamnine svima onima koji se ne mogu useliti u svoje domove", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ spreman za izbore

Dodao je i kako je HDZ spreman za nadolazeće parlamentarne izbore.

Rekao je da o imenima na listama još nisu govorili već je standardna procedura u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković je rekao kako ne misli da bi se, osim ministra zdravstva Vilija Beroša, drugi članovi Nacionalnog stožera mogli kandidirati za izbore.

Nije htio komentirati koalicije stranke Miroslava Škore, Mosta i drugih, ali je rekao da je HDZ otvoren za razgovor s onim strankama s kojima dijeli stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo