MINISTAR BEROŠ OBJAVIO GRAF KOJI POKAZUJE KAKO STOJIMO: / 'Vidimo trendove, a ako graf govori tisuću riječi, ove su ovdje glavne'

Image
Foto: Pixsell/Twitter

Ministar zdravstva objavio je graf koji uspoređuje broj testiranih i broj oboljelih koji pokazuje kako Hrvatska sve više testira, a ima sve manji broj zaraženih

17.5.2020.
16:16
Pixsell/Twitter
VOYO logo

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 2, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2226, priopćeno je iz Nacionalnog stožera.

Ministar zdravstva Vili Beroš na svom je Twitteru objavio graf na kojem je usporedba trendova testiranih i novooboljelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hvala svima'

Plavom je boju na grafu označen broj testova, a crvenom broj novootkrivenih slučajeva. Trendovi su jasni - broj testiranja, premda značajno varira iz dana u dan je u porastu, dok je broj novozaraženih sve manji.

Danas su u čitavoj Hrvatskoj tako otkrivena samo dva nova slučaja zaraze, baš kao i jučer. "Vidimo na grafu trendove testiranja i novooboljelih, a ako graf govori tisući riječi, ovdje su glavne: "Hvala svima i #OstanimoOdgovorni", tvitao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 1936 ozdravljenih

Današnji novooboljeli su iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije. Do sada je testirano 53877 osoba, od toga 1019 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih ima 7 manje, što znači da je 130 osoba na bolničkom liječenju. Od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 1936, što je 23 novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 728 otpušteno iz bolnice, a doma je ozdravilo 1172 osoba. Ukupan broj preminulih 95, priopćeno je iz Nacionalnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo