POD ISTRAHOM DORH-a / Ministar Aladrović stao pred medije nakon skidanja imuniteta: 'Teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Govori kako ne smatra da su akcije DORH-a hendikep u pregovorima

8.3.2022.
16:43
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović dao je izjavu za medije nakon pregovora sa sindikatima, a novinare je najviše zanimao stav ministra oko činjenice da je Vlada po zahtjevu DORH-a skinula imuniteta kako bi protiv njega pokrenuli kazneni postupak. 

Kaže kako ga nitko iz DORH-a nije kontaktirao po skidanju imuniteta, a govori, spreman je odgovoriti na sva pitanja jer krivnje nema. Govori i kako će tek vidjeti što mu se stavlja na teret i sukladno tome će se donositi odluke. Ponovio je i da je njegov mandat na raspolaganju premijeru, a tvrdi i kako ne razmišlja o ostavci. ,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je razgovor između mene i premijera, zasad ne razmišljam i ne smatram da sam u ovom trenutku teret Vladi. Smatram da korektno obavljam svoj dio posla u Vladi i smatram da se svi kolege izuzetno trude, teška su vremena, prošli smo kroz niz kriza. Siguran sam da će Vlada nastaviti raditi dobar posao", rekao je.

Što se tiče sindikata, rekao je da je činjenica da je trenutno jedna nezavidna ekonomska i politička situacija u Europi koja se prelijeva i na Hrvatsku. Sindikatima su, kaže, ponovili ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pronalazak nekog novog /

Aladrović odlazi iz Vlade čim mu Plenković nađe zamjenu: Ne želi biti teret

Image
pronalazak nekog novog /

Aladrović odlazi iz Vlade čim mu Plenković nađe zamjenu: Ne želi biti teret

"Čitav je niz detalja kolektivnih ugovora koje moramo usuglasiti. Mi kada pregovaramo radimo čitav niz konzultacija. Jasno nam je rečeno da sindikati očekuju više", naveo je pa zaključio kako je neozbiljno predviđati kako će završiti pregovori.

"Ja ne bih do te razine zaoštravao. Shvaćamo i sindikate i da imaju određena očekivanja od vlastitog članstva. To su ljudi koji rade u državnoj i javnoj službi. Oni su tijekom COVID krize pokazali izuzetnu rezistentnost u tome, svjesni smo toga i mislimo da ćemo naći način da zadovoljimo njihove potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam ministar u vladi, predstavljam pregovarački odbor vlade i dok sam u toj ulozi, to ću raditi. Ne bih rekao da su akcije DORH-a hendikep u pregovorima", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo