MINIJATURNA OPĆINA NA PLAĆE POTROŠILA ČAK 264 POSTO VIŠE NOVCA NO ŠTO JE SMJELA: / 'A što ja sad tu mogu!? Dati svima otkaze i ključ u bravu'

Image
Foto: PIXSELL

Osim načelnika, općina ima još šestero zaposlenih: zamjenicu načelnika, knjigovođu, pročelnika, administrativnog referenta, komunalnog djelatnika i tetu u vrtiću

21.9.2018.
9:36
PIXSELL
VOYO logo

Čak 264 posto više novca nego što je smjela potrošila je Općina Lišane Ostrovičke na plaće u 2017. godine. Utvrdio je to Državni ured za reviziju dodajući da je za plaće sedmero službenika umjesto maksimalnih 145.000 kuna u prošloj godini isplaćeno čak 529.133 kune.

S obzirom na to da se radi o jednoj od najmanjih općina u Hrvatskoj, Lišane Ostrovičke imaju oko 650 stanovnika, ponovno se otvara pitanje ustroja lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što ja sad tu mogu!? Ako ćemo gledat' zakon, tu može bit' samo jedan zaposleni i volonter. Prema našim prihodima, svi mogu ić' ća ili radit' bez naknade, za nula kuna. Ja mogu dat' svima otkaze i ključ u bravu", kaže za tportal načelnik općine IvicaMusić.

Sedmero zaposlenih

Osim Musića, općina ima još šestero zaposlenih: zamjenicu načelnika, knjigovođu, pročelnika, administrativnog referenta, komunalnog djelatnika i tetu u vrtiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže načelnik da je takvo stanje 'od davnina' te da on nije zapošljavao nove ljude, a poručuje i da ili treba mijenjati zakon ili raditi reformu.

"Realno gledajući, mi jesmo mala općina, ali pripajanje se nije pokazalo kao zgoditak. Bili smo mi u sastavu većih pa nije bilo dobro. Onda se dobivaju mrvice, a mi svake godine nešto uložimo", poručuje Musić koji kao najveći problem svoje općine ističe nedostatak vodovoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako mislite da ću privući investitore, a nemamo ni vode", kaže Musić.

Podmeće mu HDZ?

Načelnik je već drugi mandat. Prvi je dobio kao kandidat HDZ-a, dok je 2017. pobijedio na izborima kao nezavisni kandidat. Smatra da je i u tome dobar dio problema. Naime, dio ljudi se bunio što nije živio u Lišanima, već u Bokanjcu u Zadru, pa su mu dva puta slali policiju da provjeri gdje živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, kaže, živi u Lišanima. "A to što odem do Zadra - ne koristim putni trošak ili službeni automobil. Oni su mene prijavljivali, policija je dolazila u kuću u Zadar. Tamo me nisu našli. Pa su došli u Lišane i tamo su me našli. Otkad sam ih pobijedio, šalju mi policiju, a ja im kažem - što me više napadate, ja imam više energije za rad", poručuje u razgovoru za tportal.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo