MILORAD PUPOVAC: / 'Izbori su sve izgledniji izlaz iz političkog kaosa i nestabilnosti'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
5.6.2016.
16:49
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatska se vratila u devedesete, s tendencijom rehabilitacije i četrdesetih godina 20. stoljeća. Nova Vlada koja sada više de facto i ne postoji, potpuno je isključila Srbe i druge manjine iz svog programa, a uključila ekstremno desne i ekstremno konzervativne grupacije", prenosi N1 Pupovčevu izjavu.

Image
PUPOVAC: /

"Ovo je prva Vlada od 2006. godine koja ne spominje manjine"

Image
PUPOVAC: /

"Ovo je prva Vlada od 2006. godine koja ne spominje manjine"

Procesi se pogoršali od ulaska Hrvatske u EU

Pupovac smatra da su u Hrvatskoj obnovljeni isključivi nacionalizam, netolerancija i antimanjinska, a posebno antisrpska kampanja. Ti su se procesi, kaže, naglo pogoršali od prijema Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bruxellesu, kao i na drugim mjestima, kada je riječ o politici, posebno srpskoj, ne možete naići na razumijevanje. Osim toga, Europa ima i svoje velike probleme. Treba samo biti ustrajan i pronaći adekvatan način komunikacije", rekao je Pupovac.

Dodao je kako ohrabruje građanski otpor ustaškim idejama, ali da je presudno da se tome suprostave i HDZ i Crkva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvanredni izbori su izlaz iz političkog kaosa"

"Broj intelektualaca koji se odupiru desnom ekstremizmu i povijesnom revizionizmu, otvorenom klerikalnom i nacionalnom totalitarizmu sve je veći. Oko 4.000 potpisnika peticije kulturnih radnika protiv Zlatka Hasanbegovića i više od 50.000 roditelja s djecom, koji su se u Zagrebu nedavno okupili protiv zatupljivanju u školama, a zapravo protiv desničarskog primitivizma, vrlo su ozbiljni i već dugo nisu viđeni u Hrvatskoj", rekao je Pupovac.

Po njegovom mišljenju Hrvatska će, prvi puta od osamostaljenja, imati izvanredne parlamentarne izbore. Oni su, kaže, sve izgledniji izlaz iz političkog kaosa i nestabilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo