Milinović: Uhićenje Sanadera mi je nezamislivo

Ministar Darko Milinović tvrdi da se ne može na osnovi novinskih članaka nekoga uhititi, nego za to moraju postojati činjenice. Dodaje da bi bio jako razočaran uhićenjem Ive Sanadera.

17.12.2009.
12:04
VOYO logo

arti-200912160605006Govoreći o bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, ministar Darko Milinović poručio je za Novi list da je on čovjek koji je digao HDZ iz pepela i izbacio one koji su naštetili njegovom ugledu.

Komentirao je medijske napise o navodnim ultimatumima koje je Sanader postavio premijerki Jadranki Kosor ukoliko se ne prekinu velike istrage, te je izjavio da bi takav postupak bio ''političko samoubojstvo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da se Sanader jednakim intenzitetom bavio pitanjem korupcije, te smatra da bi sve afere koje su otkrivene u zadnje vrijeme bile otkrivene da je on još uvijek premijer.

arti-200912150451006''Znam da bi oporba bila najsretnija, a meni Sanaderovo uhićenje nije zamislivo iz razloga što vjerujem Sanaderu kada kaže da nije štitio korupciju. Duboko bih bio razočaran kad bi se to dogodilo. Ne može se na osnovi novinskih članaka nekoga uhititi, za to moraju postojati činjenice. Ponavljam, Sanaderu sam bio odan suradnik, jednako kao što sam danas potpuno lojalan predsjednici Jadranki Kosor'', poručio je Milinović za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva komentirao je događanja oko Božidara Kalmete, te se slaže s njim da nije mogao nadzirati baš svaki dio svog resora, a na pitanje o Damiru Polančecu poručio je da će institucije utvrditi tko je kriv, a tko nije.

Prethodni članak:

arti-200912160722006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike