kratki intervju za rtl danas / Milijan Brkić Srbiju nazvao prijateljskom državom: Vučićev dolazak itekako pozdravlja, bez obzira što se nije ispričao

Na pitanje misli li da će konačno doći do isprike, Brkić je kazao: 'Vidjet ćemo, bilo bi dobro da đođe jer neka djela koja je on činio i što je govorio nikako nisu dobra, a sad vidjet ćemo, to o njemu ovisi'

2.2.2018.
18:57
VOYO logo

S Markova trga uživo nam se javila Damira Gregoret za RTL Danas. Kazala je kako je premijer danas imao priliku govoriti, no odlučio je šutiti oko teme posjeta Aleksandra Vučića. Zato je pustio da na tu temu pričaju drugi, među kojima je i Milijan Brkić.

"Srbija je naša prijateljska zemlja, susjedna. Gospodin Vučić je u povijesti imao određena iskakanja s puta, malo je bio zalutao, već sam u više navrata to govorio i ne želim sad ponavljati. Mislim da je krajnje vrijeme da spustimo loptu, svi zajedno, i da se prestanemo bavit prošlošću i da jednostavno shvatimo da smo susjedi, da smo naslonjeni jedni na druge, da moramo zajedno živjeti. Samo mir i u mom dvorištu, ako nije mir i kod mog susjeda onda to nije dobro. Itekako podržavam razgovore, itekako podržavam taj sastanak i mislim da će on doprinjeti plodom, ali konkretnim djelima bez demagogije i bez priče", poručio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje misli li da je dobro da je došlo do toga da se propituje tajming od strane Banskih dvora, odnosno da su Banski dvori protiv toga da se sada išlosa javnim pozivom, HDZ-ovac je odgovorio kako 'nije stekao dojam da su Banski dvori protiv toga".

"Mislim da je suradnja Banskih dvora i Ureda predsjednice, ako aludirate na to, dobra i u onom djelom što je zakonski i ustavno uređeno da u tom djelu i surađuju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili smo ga da je gospodin Krstičević jučer rekao da se prvo treba ispričati da bi mu se uputio poziv, no na to nam je odgovorio: "To što je rekao gospodin Krstičević ja sam isto rekao nekoliko puta, ali pustimo sad to što je bilo. Idemo razgovarati o budućnost, idemo gledati naprijed, a svatko od nas ima ime i prezime, svatko od nas ima svoja djela koja su nas u prošlosti obilježila tako su neka djela obilježila gospodina Vučića. Ali nadam se da će sad iskreno zaorati tu brazdu suradnje sa Hrvatskom i da će napokon konkretnim djelima Srbija početi govoriti o suradnji sa Hrvatskom".

Na pitanje misli li da će konačno doći do isprike, Brkić je kazao: "Vidjet ćemo, bilo bi dobro da đođe jer neka djela koja je on činio i što je govorio nikako nisu dobra, a sad vidjet ćemo, to o njemu ovisi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo