MILANOVIĆEVA KOALICIJA SKOČILA NA 66 MANDATA: / "Jel to mi s IDS-om i SDSS-om imamo više od 'domoljubne'"?'

Image
Foto: Net.hr/Pixsell

Karamarko i ekipa iz HDZ-a sinoć su nastupali kao izborni pobjednici. Istina, imaju relativnu većinu - ali zapravo daleko su od mogućnosti formiranja vlade.

9.11.2015.
12:27
Net.hr/Pixsell
VOYO logo

Arsen Bauk na Facebooku je ironično komentirao izjave HDZ-ovaca.

"Ko ono kaže da se HDZ-ovci ne izjašnjavaju u anketama. Kako sad stvari stoje, dobili su više u anketi (57) nego na izborima (56)... Nego, jel to mi s IDS-om i SDSS-om imamo više od "domoljubne"?", napisao je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DIP OBJAVIO: /

Izbori se ponavljaju na sedam biračkih mjesta, u četiri izborne jedinice

Image
DIP OBJAVIO: /

Izbori se ponavljaju na sedam biračkih mjesta, u četiri izborne jedinice

Lijevoj koaliciji će se pridružiti minimalno sedam manjinaca

Koalicija Hrvatska raste navodno je, doznaje Novi list, već osigurala podršku minimalno sedam od osam manjinskih zastupnika. To znači da je Zoran Milanović, bar za sada, u prednosti za poziciju mandatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborske mandate su na listi srpske nacionalne manjine osigurali Milorad Pupovac, Mile Horvat i Mirko Rašković, Šandor Juhas ispred mađarske manjine, Furio Radin ispred talijanske, Vladimir Bilek na listi češke i slovačke, Veljko Kajtazi na listi romske i Ermina Lekaj Prljaskaj ispred albanske nacionalne manjine.

Iako koalicija Hrvatska raste ni sa 7 ili 8 manjinskih zastupnika neće imati većinu dovoljnu za sastavljanje Vlade, jer i dalje sve ovisi o MOST-u Bože Petrova, ovaj je detalj svejedno vrlo značajan za daljnji razvoj događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su obrađeni svi glasovi, Domoljubna koalicija osvojila je 59 zastupničkih mjesta, uključujući tri mandata osvojena glasovima dijaspore, Hrvatska raste 56, dok je treća najjača stranka Most nezavisnih lista osigurala 19 saborskih mandata.

Koalicija IDS PGS Lista za Rijeku osvojila je tri mandata i poručila da su za postizborno koaliranje s lijevom opcijom. HDSSB i Bandić Milan 365 osvojili su po dva mandata a te Živi zid i Uspješna Hrvatska po jedan mandat. Preostalih 8 mandata imaju zastupnici manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVO POJAČANJE SDP-ove KOALICIJE: Objavljeno tko će još koalirati s Milanovićem protiv HDZ-a

Novi list/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo