sdp spreman preuzeti vlast / Milanović: 'Žao mi je Karamarka, propao im je eksperiment! Narod želi nove izbore'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Šef SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako mu je žao Tomislava Karamarka, te ponovio kako narod želi nove izbore, a ne preslagivanje vlasti

13.6.2016.
21:48
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u emisiji Pressing N1 televizije kazao je kako vjeruje da HDZ blefira kada kaže da ima 76  ruku za novu vladu na čijem bi čelu bio Zdravko Marić. 

"Meni je Karamarka zapravo žao. Ali kad pustiš duha iz boce, moraš biti svjestan posljedica. Očekivala se njihova dominantna pobjeda na najvažnijim izborima i tu počinje njegova kalvarija. Izabran je za predsjednika HDZ-a bez protukandidata. On je protiv izbora onda kad je 70 posto građana za izbore. Znači, protiv koga si ti? Protiv narodne volje? Pa idi na izbore", poručio je Milanović šefu HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da HDZ blefira da ima 76 ruku, koliko je potrebno za preslagivanje parlamentarne većine. 

"Na kraju će se HDZ svesti na to da u Vladi ne može biti niti jedan član HDZ-a. Na kraju sve dođe na naplatu", dodaje Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksperiment je propao

"Bilo bi dobro da se Sabor raspusti i da se ova agonija završi, da idemo na izbore i dobijemo vlast. Gdje je vlast u Hrvatskoj? U ovom trenutku naša opcija stoji dobro, to ne znači da ćemo pobijediti na novim izborima, ali narod je shvatio da smo bili dobri i da je ovaj eksperiment propao", naglasio je Milanović.

Na pitanje koliko potpisa u SDP-u imaju za raspuštanje Sabora, rekao je 'da imaju dovoljno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nisu naši glasovi, mi nismo skupljači glasova, nego dio inicijative. Imamo sve glasove SDP-a", izjavio je. 

Međutim, Milanović je rekao kako ne može 'pretenciozno tvrditi da bi on opet bio premijer'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dobili više od HDZ-a na izborima, a naši partneri su bili i IDS, SDSS... Nisam ja slučajno dobio povjerenje za mandatara, to nisu bile ucjene niti pritisak, nego njihova dobra volja. Most je s nama razgovarao, i onda je utekao. Petrov i danas ponavlja smiješnu priču o tome da je netko nekoga zvao", istaknuo je. 

SDP spreman za povratak na vlast

"Spremni smo ponovno voditi Hrvatsku, jer vidimo koja je razlika između nereda i kaosa danas, i onoga što je naša Vlada donijela zemlji. Mislim da smo bili dobra i odgovorna vlast i da građani od nas mogu očekivati Vladu što većeg broja građana", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi dobro da se Sabor što prije raspusti. Idemo na izbore. Dajmo da narod odluči. HDZ-ovci sad kažu da je ovo bio jedan eksperimenti. Otkud im pravo!? Neka sa ćaćinim eksperimentiraju. Mi smo spremni preuzeti vlast", tvrdi. 

"Ne može predsjednik Sabora odlučivati je li povjerenstvo interes građana ili nije. Sad je kukavički ustuknuo, no to samo pokazuje na što smo spali - da jedan predsjednik Sabora smatra da apsolutno zakonit zahtjev grupe zastupnika neće staviti na dnevni red", komentirao je današnji postupak Željka Reinera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo