'ne postoji treći put' / Milanović za izbore u srpnju: 'HDZ je izmislio glasovanje o Oreškoviću da bi spasili Karamarka'

Predsjednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović istaknuo je kako građani Hrvatske trebaju izaći na izbore prije ljeta

7.6.2016.
12:43
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je kako SDP želi izbore što prije. 

"Mi smo zemlja bez vlasti. Bez vlasti ne možemo biti. Sabor se treba raspustiti što prije i da idemo na izbore prije ljeta. Samo ne znam koliko imamo šanse za to s ovom ekipom u Saboru. No, to bi bilo patriotski, čime s oni vole razmetati. To su zakuhali oni koji su u Vladi s onim kojeg su doveli za premijera", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo vidjeti što je najpametnije i najodgovornije, a cilj je novi izbori za Sabor. Naš cilj su izbori. To je volja hrvatskog naroda. Neki se toga boje jer će ih narod kazniti za ono što su napravili Hrvatskoj u zadnjih pola godina", dodao je.

"HDZ je izmislio glasovanje o nepovjerenju Oreškoviću da bi se proceduralo izbjeglo glasovanje o Karamarku", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori tijekom srpnja. Što ćemo raditi tijekom ljeta? Još jednu kampanju? To nema smisla. Jasno je tko je kriv za ovu sramotu. U Hrvatskoj ne postoji neki treći put, to je sada jasno. Mi smo u vođenju države bili relativno solidni i dobronamjerni.Tu je sada jasno tko je u ovoj situaciji domoljub i patriot. Janso je što su oni napravili, a što mi".

"Brojke sve govore. 70 posto građana je za nove izbore. Predsjednica bi trebala podržala nove izbore ako ima odgovornosti prema zemlji. Da Kolinda radi u svojem interesu, i ona bi podržala nove izbore. Da ima osjećaj odgovornosti, rekla bi očito - da ovako ne može. HDZ u dva dana radi nacionalnog neprijatelja od premijera Oreškovića kako bi izbjegli glasovanje o povjerenju o njihovom predsjedniku", naglasio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MOST-om i HDZ-om ne možemo razgovarati nažalost. Volio bih da možemo. Mi ćemo za izbore okupiti širu ili istu koaliciju kao i prije 8 mjeseci, one koji vjeruju u naše vrijednosti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo