Milanović u praznom želucu građana ne vidi problem, krivo je nešto drugo

Hrvatski sabor aktualnim je prijepodnevom počeo 15. sjednicu. Pitanja premijeru i ministrima postaviti će 39 zastupnika.

12.11.2014.
10:30
VOYO logo

"Danas u Hrvatskoj nije problem prazan želudac, nego loša hrana. Ako netko zaista nema obrok, za to će se pobrinuti centri za socijalnu skrb. Obilje loše i kalorične hrane problem je u svijetu".

Tako je premijer Zoran Milanović odgovorio na pitanje Mladena Novaka: Hoće li omogućiti da djeca koja gladuju dobiju besplatni školski obrok?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nijednom riječju nisam rekao da su branitelji izmanipulirani. Ljudi imaju svoje razloge u koje ne mogu ulaziti, međutim, to ne može biti razlog za ultimativno traženje ostavke ministra. Pozvao sam branitelje na razgovor i poručio im da se vrate obiteljima, jer za prosvjed nema povoda. Braniteljima smo dali obećanje da ćemo se prema njma odnositi s poštovanjem, ali ne prihvaćamo ultimatume", odgovorio je premijer Zoran Milanović na upit SDP-ove Ingrid Antičević Marinović - kako vidi izlaz iz iz 'pat pozicije' budući da prosvjedi branitelja pred Ministarstvom traju već četvrti tjedan, javlja HRT.

Na pitanje Franka Vidovića (SDP) ministar Predrag Matić iščitao je sva stečena prava branitelja i njihovih obitelji i izmjene koje su uvedene u njegovom mandatu. Sva su ta prava ispunjena, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje potpredsjedniku vlade Branku Grčiću o katastrofalnim gospodarskim podacima postavio je HDZ-ov Josip Borić.

Svaki dan prosipate crnilo

"Imate li kakakv tajni plan da nas izvučete iz ove situacije ili to radite bez ikakvog plana", upitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od vas koji svaki dan prosipate crnilo, mi pokuštavamo građanima dati nade. Za vrijeme vaše Vlade BDP se urušio 7 posto 2009. a vi sada spominjete pad 0,2 posto. Ostavili ste nam skrieni deficit od 25 milijardi. Da smo rezali onako kako ste vi zahtijevali to bi bila liberalna politika, ali mi smo socijaldemokrati i zaštitili smo one najosjetljivije. Nismo rezali plaće i mirovine", kazao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo