osvrt na prijedlog mosta /

Milanović: 'U ovim pregovorima je riječ o odgovornosti prema građanima, a ne o foteljama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Most će se sutra u 14 sati sastati s predstavnicima Domoljubne koalicije u Šibeniku, a u 15 sati s predstavnicima koalicije Hrvatska raste u Zagrebu

8.12.2015.
15:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Most nezavisnih lista izvijestio je naknadno o promjeni termina sastanka s predstavnicima koalicije Hrvatska raste, koji će se u srijedu, umjesto u najavljenih 19 sati, održati u 15 sati u prostorijama Mosta u Smičiklasovoj ulici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je najavio kako će se u srijedu u 14 sati u Šibeniku sastati i s predstavnicima Domoljubne koalicije.

Objasnili su kako su dvije velike koalicije zatražile dodatne sastanke radi usuglašavanja prijedloga koji je Most iznio na sastanku u Esplanadi u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku u Šibeniku u njihovu će timu uz predsjednika stranke Božu Pertrova biti Ines Strenja Linić i IvanKovačić, a u Zagrebu Ljubica Ambrušec, Nikola Grmoja i Ivan Lovrinović.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović se na Facebooku osvrnuo na jučerašnji prijedlog Bože Petrova o zajedničkoj mladi HDZ-a, SDP-a i MOST-a.

Image
HNS KONTRA REFORMSKE VLADE /

Vrdoljak odbio MOST: 'Ne treba nam mesija, Petrov mora prestati iscrpljivati hrvatske građane'

Image
HNS KONTRA REFORMSKE VLADE /

Vrdoljak odbio MOST: 'Ne treba nam mesija, Petrov mora prestati iscrpljivati hrvatske građane'

"U ovim pregovorima riječ je o odgovornosti prema hrvatskom narodu, a ne o foteljama. Naš stav kao Koalicija Hrvatska raste je jasan i to sam naglasio nedavno u svom pismu Mostu. Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza", poručio je Milanović u objavi na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrelja, Tireli i HNS protiv velike koalicije koju predlaže Most

Nakon što je HNS u utorak odbacio mogućnost formiranja velike koalicijske Vlade sastavljene od Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste, prema Mostovu su se prijedlogu negativno odredili i čelnici HSU-a Silvano Hrelja i Hrvatskih laburista Nansi Tireli, čije su stranke sastavnice SDP-ove koalicije Hrvatska raste.

"To je spoj nespojivog pa, na temelju mog 12-godišnjeg političkog iskustva, ne mogu vjerovati u budućnost tog projekta", izjavio je Hrelja u utorak Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeni, kaže, ljude u Mostu i smatra da svaki od njih ima svoj svjetonazor, pa im treba omogućiti da se u skladu s njim opredijele.

"Treba im dati priliku, kad se već Most neće u njihovo ime opredjeliti nego traži da se mi sami izbacimo iz utakmice, da se opredjele i preuzmu odgovornost. Ne moraju se oni rascjepiti već mogu glasovati po demokratskom načelu – tko je u većini idemo tamo", rekao je Hrelja.

Čelnica Laburista Nansi Tireli također odbacuje prijedlog Mosta jer Laburisti ne žele koaliciju s HDZ-om. "Ne želimo u koaliciju s HDZ-om. Mi smo se jasno opredjelili, lijeva smo opcija i ni u kojoj kombinaciji koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir", poručila je Tireli.

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je na službenim facebook stranicama stranke odbacio prijedlog Mosta poručivši kako bi takva koalicija bila u suprotnosti s voljom koju su građani iskazali na izborima, a Hrvatsku bi vratila u vrijeme "socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-u nisu željeli komentirati stajalište HNS-a, a očekuje se da će svoje stajalište o Mostovu prijedlogu stranka donijeti na sjednici Glavnog odbora u subotu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo