Milanovic: Suprotstavit cemo se estradizaciji tragedije

21.5.2014.
17:42
VOYO logo

"Vlada je ocijenila da prema odgovarajucim zakonima mora preuzeti sve u svoje ruke, da je to efektivnije i zbog odredenih propusta zupanijskih vlasti i stozera, mozda je to nadmasivalo njihove mogucnosti, ali mi preuzimamo odgovornost da se u nikoga ne bi upiralo prstom, evo odgovorna je Vlada", rekao je Milanovic.

Premijer je komentirao izjavu vukovarsko-srijemskog zupana Boze Galica koji mu je zamjerio sto se pri obilasku poplavljenog podrucja nije sastao sa clanovima zupanijskog Stozera za zastitu i spasavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam puno ozbiljnog posla i svatko tko zeli pomoci je dobrodosao. Radim sve sa svoje strane da se ovo ne pretvori u estradizaciju, svim svojim suradnicima koji su zakonski nadlezni prepustam, i kontroliram ih, ali prepustam da donose mjere za koje nije potrebno da se donose na Vladi. Tako se po meni vodi drzava, a ne na nacin da se sve koncentrira u jedne ruke i da se onda radi estrada od toga. Ocito je da ovom situacijom upravljamo, da znamo sto radimo i iz nje cemo izaci jaci, a onda neka gradani ocjenjuju sto je dobro a sto nije bilo dobro", rekao je premijer.

Da bismo podnijeli zahtjev za naknadu stete iz europskog fonda solidarnosti, steta mora biti najmanje 280 milijuna eura, a tocan iznos nemamo, rekao je Milanovic pojasnivsi svoju izjavu od neki dan kada je rekao da cemo novac od EU traziti iako imamo i svojeg novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno i rado bih da grijesim, ali drago mi je da su ljudi to primijetili, kad sam rekao reda radi, da bas tako jer to je red da trazimo. Hocemo li dobiti i koliko, to je pitanje. Mi smo ozbiljna drzava i to sada pokazujemo jer je posao do sada, bez obzira na krizu, dobro odraden. Ali treba dokazati da su razmjeri stete preko 0,6 % BDP-a to je skoro 2 milijarde kuna, cijelo vrijeme se borim protiv estradizacije ljudske tragedije", rekao je.

Ponovio je da novca u proracunu ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S pozicija proracuna za elementarne nepogode i iz proracunske pricuve, ako bude trebalo i sa drugih pozicija. Uvijek postoji nacin da se ide u rebalans proracuna, ako bude potrebno, a mislim da nece biti potrebno", rekao je Milanovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo