MILANOVIĆ OPET UDARIO NA PREMIJERA: / 'Moja žena je dvije minute prije napada prošla trgom, majka moje djece. Čaršija će vidjeti na kraju...'

Image
Foto: Pixsell

'Sve je relativno, to je i Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje', kaže Milanović

19.10.2020.
12:24
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas u Čakovcu svoju najnoviju rundu nesuglasica s premijerom Andrejem Plenkovićem. Odbacio je prozivke da je "prosuo sjeme mržnje".

"Ponovno postavljam pitanje premijeru, kojim sam ja to riječima 2016. prosuo i posuo sjeme mržnje", rekao je dodavši da će isto pitanje postaviti i sutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na tvrdnje da relativizira ulogu predsjednika pa poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je relativno, to je i Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je vokabular iz Plenkovićeve maturalne radnje".

Kaže i kako je premijeru nudio suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER UZVRATIO MILANOVIĆU I TO BEZ MILOSTI: /

'Mogu i ja njega nazvati 54-godišnjim šmrkavcem, ali neću; Reći ću nešto drugo...'

Image
PREMIJER UZVRATIO MILANOVIĆU I TO BEZ MILOSTI: /

'Mogu i ja njega nazvati 54-godišnjim šmrkavcem, ali neću; Reći ću nešto drugo...'

'Zvao sam ga, a on me optužio'

"Na dan napada na zgradu Vlade, nazvao sam premijera, ponudio suradnju, složio se s njim da nam ne treba sjednica VNS-a, da bi on mene u Bruxellesu sljedeći dan optužio da sijem mržnju. Relativiziranje napada? Što uopće znači relativizirati, može još neki primjer od Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika... Tko je rekao da zgradu vlade treba štititi, je li to relativizacija napada", upitao je Milanović.

Novinarka N1 televizije pitala je Milanovića vrijeđa li ga što ga je premijer nazvao 54-godišnjim šmrkavcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hahaha. To me ne vrijeđa. To je da stanete i pogledate. Ja sam stariji od njega tri godine i nudim suradnju. A on ode u Bruxelles i ponaša se vrlo neodgovorno. Sebe radi žrtvom. Moja žena je tada prošla, majka moje djece. Što to znači? On tada nije bio ni na poslu."

"Šmrkavac je ono kad ne znaš jezik. Tako su nas zvali učitelji koji su bili manje pametni. Čaršija će vidjeti na kraju", dodao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja pustio duha iz boce? Pa oni su pustili duha iz demižonke'

Milanović dodaje i da ne stoji na putu uloge zakona, a Plenkovića proziva zbog "pljeskanja Karamarku":

"Ako ima veze s onim što sam ja govorio 2015. dok je on bio u Europskom parlamentu i pljeskao Karamarku, ja mu se nudim da mu napišem draft na tu temu. Ništa ja tu ne čuvam, a kamoli svoju poziciju. Predsjednik Vlade mora puno suverenije vladati hrvatskim jezikom", kaže Milanović i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene kaže da sam 2016. godine pustio duha iz boce. Ja mislim da su oni pustili duha iz demižonke 2012. godine. Odgovornost za javnu riječ je velika."

Predao dokumentaciju Povjerenstva

Potvrdio je kako je predao dokumentaciju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa vezano za putovanje u Albaniju. Kaže kako je njegovo kretanje, kao i Plenkovićevo, stvar Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a i Hrvatske vojske, a ti podaci nisu javni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim da ne postavljamo pitanja o tome gdje sam se, kada i kojim sredstvom kretao, uključujući sredstva Vlade i Hrvatske vojske jer ti podaci nisu dostupni javnosti. Mogu biti dostupni jedino u zakonskom postupku pred hrvatskim sudom temeljem odgovarajućeg naloga, nikakvom povjerenstvu, pa ni za sukob interesa i, nažalost, ne medijima. Tu će morati postojati određena razina povjerenja", poručio je Milanović.

Ustvrdio je kako se ne mogu povući paralele s privatnim putovanjem bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD jer o tome nisu bile obaviještene diplomacija, službe, ni vojska. Njegov odlazak u Albaniju bio je vojnim brodom u sastavu Hrvatske ratne mornarice na kojem je bilo 10 mornara, komodor, hrvatski veleposlanik, hrvatski vojni izaslanik i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je tu privatno", upitao je.

Vezano za epidemiju koronavirusa, rekao je da ga situacija "i zabrinjava i ne" koliko i ostale. Masku nosi u zatvorenome i kad posjećuje staru majku, a na sastancima sjedi podalje, ali napomenuo je da svi koji su zaraženi nisu i bolesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je da se pogledaju informacije o Hongkonškoj gripi, koja je harala 1968. i 1969. godine u tri vala, od koje je umrlo gotovo dva milijuna ljudi.

Treba stalno biti znatiželjan i slušati struku, poručio je Milanović dodavši kako Miroslav Radman, ugledni znanstvenik, "govori sve suprotno od vladinih stručnjaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo