MALO PROZVAO I VLADU / Milanović se obratio naciji na, za njega, sasvim neuobičajen način: 'Samo tako ćemo se približiti ostvarenju vizije hrvatskog velikana'

Image
Foto: Screenshot/RTL

Oglasio se na Facebooku prvi put od siječnja

7.4.2023.
12:18
Screenshot/RTL
VOYO logo

Povodom Svjetskog dana zdravlja naciji se obratio predsjednik Zoran Milanović. Ovaj put ne nekom svojom antologijskom presicom, nego je iskoristio čuda moderne tehnologija i to napravio preko Facebooka.

Image
'KOJA JE UOPĆE BILA SVRHA?' /

Procurila snimka Milanovića u crkvi: Neki su zgroženi s onim što je napravio

Image
'KOJA JE UOPĆE BILA SVRHA?' /

Procurila snimka Milanovića u crkvi: Neki su zgroženi s onim što je napravio

"Svjetski dana zdravlja, koji se danas obilježava pod geslom „Zdravlje za sve“, #HealthForAll prilika je da se podsjetimo kako je zdravlje na prvom mjestu ljestvice vrijednosti sretnog i kvalitetnog života. U Hrvatskoj, na sreću, još uvijek imamo javni zdravstveni sustav koji osigurava zdravstvenu skrb za sve naše ljude, bez obzira na njihov socioekonomski ili financijski status. Tako treba i ostati, a institucije države zadužene za upravljanje zdravstvenim sustavom moraju ga učiniti još efikasnijim i kvalitetnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom poslu, nezaobilazni partneri su im naši zdravstveni djelatnici koji i ovih dana nude i traže dijalog i suradnju s Vladom. Očekujem da država prihvati taj dijalog jer bez ljudi koji nose zdravstveni sustav nemoguće je unaprijediti ga i osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb za sve. Briga za zdravlje, međutim, ne počinje u bolnicama i ordinacijama, već u našim domovima, našem osobnom i obiteljskom odnosu prema tjelesnom i mentalnom zdravlju. Osobito je važno djecu i mlade potaknuti na usvajanje zdravih navika. To je investicija koja će im kroz život donijeti vrijednosti s višestrukima kamatama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim vjerovati kako smo iz neugodnog iskustva s pandemijom covida 19 izvukli i neke pouke, prije svega o tome kako vrijednost zdravlja nije tek puka fraza već je zdravlje univerzalna ljudska vrijednost. Pristup zdravstvenim ustanovama i sustavima liječenja mora biti dostupan svima, bez obzira gdje i u kakvim socioekonomskim uvjetima živjeli. Samo tako ćemo se približiti i ostvarenju vizije hrvatskog zdravstvenog velikana dr. Andrije Štampara, jednog od osnivača World Health Organization (WHO), čija se profesionalna ostavština može svesti upravo u poruci – zdravlje za sve je uvjet razvoja modernog društva", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo