'ponosni na ustaštvo' / Milanović: 'Predsjednica ima neobranjiv talent da se uvali u loše društvo'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je kako se aktualna vlast ponosi svojim 'proustaškim elementima', te dodao kako se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima tendenciju 'uvaliti u loše društvo'

10.2.2016.
21:17
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Komentirajući aktualna politička zbivanja, šef SDP-a Zoran Milanović kazao je za Dubrovački dnevnik kako predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ima neobranjiv talent da se uvali u loše društvo.

Image
'nema razloga za smjenu' /

Milanović o razrješenju Lozančića: 'To sve skupa ukazuje na kaos i bezvlašće'

Image
'nema razloga za smjenu' /

Milanović o razrješenju Lozančića: 'To sve skupa ukazuje na kaos i bezvlašće'

Upitan je li smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića opravdana, bivši premijer je odgovorio: "Gospođa Kitarović ima neobranjiv talent da se uvali u loše društvo, i to traje još od vremena Ive Sanadera. Tu se ništa bitno promijenilo nije do danas. A što se tiče Lozančića, neka ga smijene ako im ne odgovara. No, ona zna, a ja još bolje, što je Lozančić napravio za Hrvatsku. Možda za Mamića nije, ali za Hrvatsku jest". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović smatra kako vladajući ne žele Ranka Ostojića na čelu Odbora za nacionalnu sigurnost jer ga se boje.

"Zato jer ga se boje, ali bez razloga jer tu im zaista ne može nauditi. Mi nismo postavljali pitanja oko Miroslava Tuđmana koji je bio na čelu tog istog Odbora prije četiri godine, mada je on bio jedan od čelnika obavještajnih sigurnosnih službi u vremenu najveće zlouporabe, 90-ih godina, ali to nismo povlačili. Prešli smo preko toga jer mi nismo HDZ-u uskraćivali to zakonsko pravo. Ali ponavljam, ako žele mijenjati Zakon, neka to naprave", rekao je za Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako HDZ ne želi da Ranko Ostojić ili netko iz SDP-a, a Zakon kaže da netko iz SDP-a kao najjače opozicijske stranke, mora biti na čelu Odbora što je simbolička dužnost, bez nekih većih stvarnih ovlasti, neka onda mijenjaju Zakon. Dakle, mi ne inzistiramo na tome da mora biti netko iz oporbe, no dok je Zakonom propisano da to mora biti tako, u ovom slučaju da to mora biti netko iz SDP-a, to će biti Ranko Ostojić ili neće biti nitko", dodao je. 

Milanović je također zaključio kako se aktualna vlast ponosi svojim 'proustaškim elementima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo napraviti jedan spot nakon mjesec i pol dana njihove vlasti da se točno vidi, po svakom segmentu, što sam mislio kad sam to rekao jer dokazi su naprosto obilati. Ja sam samo rekao ono što oni sami govore o sebi, a to se posebno tiče proustaških elemenata. Ljudi su naprosto ponosni na to. Mi se toga gnušamo tako da bih rado o tome prestao govoriti, ali oni nikako da prestanu", pojasnio je. 

"Hrvatska ima Vladu, samo to je tobožnja Vlada. Možda tu ima i nekoliko kvalitetnih ljudi, ali to nema ni glavu, ni rep. Nisam siguran ima li uopće parlamentarnu većinu danas i zbog toga sam duboko nezadovoljan. Ne zato što to nisam ja, nego zato što Hrvatska nema premijera, nema jasnu vlast", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike