'GLEDAMO TE, BRACO' / Milanović: 'Plenković je manirom sociopata ideju o obuci ukrajinskih vojnika gurnuo Saboru'

'Tko nas gleda, UDBA iz koje je potekao? To je činjenica. Mi vas gledamo! HDZ je jedna praktična osuđena organizacija za kriminal. Njih ne zanima Ukrajina ni međunarodni odnosi. Njih zanima profano: U se, na se i poda se'", kazao je Milanović pa nazvao Plenkovića amoralnim

20.12.2022.
11:52
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjeluje danas na obilježavanju 31. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman. U izjavi za medije se osvrnuo na odluku o obuci Ukrajinskih vojnika:

"Nisam se imao priliku uopće očitovati o tom prijedlogu Vlade. Ja sam imao određene komentare nakon što je ministar vanjskih poslova potpuno protuustavno otišao, po nalogu Plenkovića, u Bruxelles. Odigrao je jednu minijaturu gdje je prihvatio obvezu iz srži nacionalne sigurnosti i obrane bez dogovora i suglasnosti predsjednika. To je protuustavno. Onda mi se nije obratila Vlada, nego predistražni ministar Banožić. To je dopis koji nije podoban za postupanje, to je u odgovoru ureda i rečeno i zamoljeno da nam se obrate na ustavan i zakonit način. Da imam, javno sam govorio, određena razmišljanja o tome. Rezerve. Oprez. Da možemo razgovarati o tome. Međutim, to nije došlo do mene. To je manirom sociopata Plenković gurnuo saboru kao moralnu ucjenu s najgroznijom rečenicom koju sam čuo 'To je za mene win win'. Sitni špiler to vidi kao win-win. Nije problem Ukrajina, pomoć tim nesretnim napaćenim ljudima. Postavlja se pitanje temeljne moralnosti ove odluke. I o tome se može razgovarati, međutim, kad netko moralno ucijeni sabor i u startu kaže to je za mene win-win. Ja ću biti zlatni gojenac ako to prođe. Želim što više takvih pobjeda velikom pobjedniku", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeći put kada zastupnici manjina, prije svega lažni zastupnik Srba Pupovac bude trebao empatiju, simpatiju za zaštitu ogromnih prava manjine koju ne predstavlja, koju predstavlja netko drugi će opet doći kmečiti meni, ali u međuvremenu se može tretirati kao mljeveno meso, ako se dovoljno ubaci u kasicu", kazao je Milanović pa dodao da je Plenković, kojeg je nazvao "velikim kombinatorom" poručio "Mi vas gledamo".

"Iz kojeg je to Udbaškog repertoara", pitao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko nas gleda, UDBA iz koje je potekao? To je činjenica. Mi vas gledamo! HDZ je jedna praktična osuđena organizacija za kriminal. Njih ne zanima Ukrajina ni međunarodni odnosi. Njih zanima profano: U se, na se i poda se", kazao je predsjednik pa dodao "Tko nas prati, braco? Gledamo i mi tebe, tvoj ideološki put. Ti nam stalno nabijaš moralne ucjene. A sam nemaš morala, potpuno si amoralan. Odi u Ukrajinu pa se bori", rekao je predsjednik o premijeru.

'Ukrajina nije saveznik. Cinično joj se daje status kandidata EU'

Na pitanje je li Hrvatska trebala ostati među pet zemalja koje ne žele sudjelovati u misiji EUMAM dok ostale 22 zemlje članica sudjeluju, Milanović je odgovorio potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina nije saveznik. Silom je se pokušava napraviti Cinično joj se daje status kandidata EU. To je današnja EU. Jad, nula", kazao je predsjednik pa dodao da je problem pljačka u Hrvatskoj, a ne Ukrajina. DOdao je i da je problem inflacija jer pada vrijednost novca koji građani imaju u bankama. 

"Tražite pismo koje je Borell poslao Grliću Radmanu na jedan pristojni zahtjev. Neka vam da, mora vam dati, a ako vam ne da on, dat ću vam ja. Vidjet ćete kako se razgovara EU službeno sa punopravnoj članici, laže se, izmišljaju se rezolucije", rekao je, između ostalog predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'EU nas tretira kao gluho-slijepe budale'

"Tretiraju nas kao gluho-slijepe budale. Ispričavam se gluho-slijepima koji su neki dan bili kod mene, oni nisu budale", rekao je Milanović pa prokomentirao uhićenje potpredsjednice Europskog parlamenta: "Tko je tu pratio? To je fašizam"

"Tko je izabrao von der Leyen?", rekao je o šefici EU komisije i dodao da su to "obični birokrati koje nitko nije izabrao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prepoznajem laž bolje nego neurokirurg kad EU krene lagat", rekao je pa dodao da se razlikuje od Orbana ali da ga brani jer "bezbojni birokrati teroriziraju države".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo