VELERED KRALJA ZVONIMIRA /

Milanović odlikovao sudionike Hrvatskog proljeća: 'Borili ste se punog srca, ne s mržnjom nego sa zanosom i poletom'

Image
Foto: RTL

Predsjednik kaže da s neke distance shvatimo što je dobro, što je zlo, a nagrađenima se zahvalio jer su bili hrabri, ali i što su oprostili i nastavili živjeti

13.12.2021.
10:20
RTL
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao je Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i Danicom, za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske te izgradnji i napretku hrvatske države sudionike Hrvatskog proljeća.

Visoko državno odličje dodijelio je Draženu Budiši, Ivanu Zvonimiru Čičku, Goranu Dodigu te posmrtno Jozi Ivičević Bakulić, Ljudevitu Jonke, Anti Paradžiku, Hrvoju Šošiću,  Marku Veselicu i Vladimiru Veselici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom prilikom predsjednik se i prigodno obratio govoreći o malo dobrih ljudi, a tvrdi i kako su neki ponovno izostavljeni.

Predsjednik kaže da s neke distance shvatimo što je dobro, što je zlo, a nagrađenima se zahvalio jer su bili hrabri, ali i što su oprostili i nastavili živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odabrao sam vas koji ste se u tim trenucima punog srca borili za nešto što je ispravno, lijepo, plemenito, za sebe, ali ne protiv drugoga. Ne s mržnjom, nego sa zanosom i poletom. Povijesti vas i vaših obitelji su različite. Povijest je ta koja valja, ljulja, huči, šumi, grmi, tutnji i na kraju kad se oblaci raziđu, s distance shvatimo što je dobro, a što zlo", rekao je pa zaključio:  "Ovo je mali znak pravde da se ispravi". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo