posjetio korčulu / Milanović o Pelješkom mostu: 'Ne bih htio cjepidlačiti. Neka nama mosta, ja se ne guram tamo gdje me ne zovu'

U teškom vremenu su me na stanovnici ove zemlje izabrali za predsjednika Republike, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta, rekao je Milanović

29.7.2021.
12:25
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas Korčulu. U društvu gradonačelnice Grada Korčule Nike Silić Maroević i predsjednice Gradskog vijeća Grada Korčule Marije Šegedin, Milanović je obišao obnovljeni Gradski muzej Korčula.

Nakon obilaska muzeja, sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi Dana Grada Korčule i gdje je održao prigodni govor u Domu kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDSJEDNIK MILANOVIĆ /

'Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je Pelješki most sada ovdje'

Image
PREDSJEDNIK MILANOVIĆ /

'Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je Pelješki most sada ovdje'

O zbivanjima u SDP-u: O tome neću govoriti

Milanović je na početku izjava za medije komentirao jučerašnje spajanje Hrvatske Pelješkim mostom. ''Neka nama mosta, to je jako velika stvar, neka je što više mostova. 20 godina je dugo, ali vrijedilo je čekati'', kazao je dodavši da je potpuno nebitno što nije bio na otvorenju. ''Ne bih htio cjepidlačiti, ni kao premijer nisam išao na otvaranja. Ja se ne guram tamo gdje me ne zovu''.

Situaciju koja se odvija u SDP-u nije htio komentirati. ''Ja o tome zaista neću razgovarati'', kratko je odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je predsjednik govorio o izboru predsjednika Vrhovnog suda. ''Jedini ustavni predlagatelj je Predsjednik Republike. Mogu shvatiti potrebu nekih ljudi da su stalno u medijima, ali imam prijedlog za njih, neka izađu pred ljude. Nakon što sam četiri godine bio premijer u teškom vremenu su me na kraju stanovnici ove zemlje izabrali za predsjednika Republike, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta. Suci koji se žele baviti politikom u Americi se moraju deklarirati kao republikanac ili demokrat i ideš u izborni proces. Matori ste, ako se želite baviti politikom dosadit će vam. Poručujem im da to boli. Otpadaju uši od bola'', rekao je Milanović.

Dodao je i da zna tko će biti njegov novi prijedlog za kandidata. ''Ja ću predložiti osobu za koju smatram da je vrhunska, kao što je to bila i Zlata Đurđević koja je prošla kroz salvu i baražnu paljbu. Odlučio sam tko će to biti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo