MILANOVIĆ O MIMOHODU: / "Doći će mnogo stranaca, bit će i generala"

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

Premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu prilikom obilaska gradilišta novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb da će vojni mimohod u Zagrebu, koji će se održati 4.

22.7.2015.
18:38
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Milanović je novinarima rekao kako mu je jasno da dio ljudi i država Oluju smatra kontroverznom i dodao kako nas upravo zbog toga nitko neće spriječiti da imamo u glavnom gradu jedan civilizirani vojni mimohod.

"Znam da to zvuči malo kao oksimoron, ali je civiliziran zaista i tko dođe dobro došao je, a doći će mnogo stranaca koji će biti naši gosti na tribinama, bit će generala, bit će i američkih generala", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su Knin, u kojem se svake godine organizira svečanost u sklopu proslave Oluje, na njegovo nezadovoljstvo zaobilazili te da u Knin ni ove godine neće doći praktički nitko od naših međunarodnih gostiju.

"Imat ćemo dosta gostiju iz inozemstva"

"Kad sve to skupa sagledamo bit će mi jako drago da imamo jedno i drugo i to je dobro. Tko hoće doći sudjelovati u vojnom mimohodu dobro došao je, ali to je prije svega hrvatski vojni mimohod. To nije postrojavanje strateških snaga NATO-a, neće biti jer ne može biti. Imat ćemo dosta gostiju iz inozemstva, ako se pridruži neka manja postrojba dobro", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasivši kako Oluja nije i ne smije biti kontroverzna za nas, Milanović je ustvrdio da se nemamo što stidjeti i imati ograničenje da to organiziramo u svom glavnom gradu i njegovim najljepšim ulicama.

Poručio je kako Oluju treba objasniti jer je, bez obzira što neki imaju ovakvo i onakvo mišljenje o Oluji izvan Hrvatske, činjenica da smo ušli u EU i NATO, da su naši generali u Haagu oslobođeni od optužbe i krivnje za djela koja se stavljaju na teret Republici Hrvatskoj i njezinom političkom vodstvu 1995. To je, kazao je Milanović, značajna stvar za Hrvatsku, ali i dalje moramo nastaviti objašnjavati da smo civilizirani, da smo drugačiji za razliku od nekih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovaj vojni mimohod je upravo i tako zamišljen ako ćemo pravo. To će biti Hrvatska i u Zagrebu i u Kninu. Ja s tim nemam nikakvih problema, dapače drago mije zbog toga", zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo