ŽESTOKI SUKOB /

Milanović napao Plenkovića, HDZ uzvratio udarac: 'Smiješno je da se baš on našao prozivati'

Image
Foto: Pixsell

'Za razliku od njega naš predsjednik Plenković štiti nacionalne interese'

1.7.2019.
23:04
Pixsell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković našao se na udaru bivšeg premijera i predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, a njegova Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) nije mu ostala dužna.

"Osim što očito nije upućen u pregovore koji se vode na Europskom vijeću, smiješno je da se eto baš Milanović našao upozoravati na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpjeti u EU, a proslavio se izglasavanjem sramotnog LexPerković koji je Hrvatsku i prije ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, a osobito s Njemačkom", navodi HDZ i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za razliku od njega naš predsjednik Plenković štiti nacionalne interese, ima izvrsne odnose s liderima svih ključnih država EU, a svojim je angažmanom na Europskom vijeću snažno pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji. A o respektu koji Hrvatska uživa na vanjskopolitičkom planu svjedoči i izbor ministrice Marije Pejčinović-Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe!"

Inače, Milanović je u opsežnoj poruci rekao da se još uvijek nada da Plenković može postati predsjednik Europske komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino takav ishod može ublažiti štetu koju hrvatski premijer svojim potpuno privatnim ponašanjem sprema našim interesima u Europskoj uniji. Pokoravanje Hrvatske stajalištima nekakve Pučke stranke neprihvatljivo je. I nepametno u trenutku u kojem Njemačka, koju još uvijek predstavlja Angela Merkel, zastupa suprotno stajalište i podržava, ipak prihvatljivog, Timmermansa za šefa Europske komisije. Plenković i dalje podržava Webera, koji polako sam sebi uskraćuje podršku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo