'ŠTO JE OVO?' / Milanović pročitao kompromitirajuću izjavu Pupovca o Srebrenici: 'Ovakve stvari govore oni koji prozivaju mene'

Milanović se danas u obraćanju medijima osvrnuo i na svoju izjavu o genocidu u Srebrenici, pa je pred novinarima čitao dio intervjua Milorada Pupovca

10.12.2021.
15:57
VOYO logo

Predsjednik RH Zoran Milanović u petak je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni "Pukovnik Marko Živković" u Velikoj Gorici, a nakon prigodnog govora dao je izjavu za medije.

Milanović se tako, među ostalim, u obraćanju medijima osvrnuo i na svoju izjavu o genocidu u Srebrenici, pa je danas pred novinarima čitao dio intervjua predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) i saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da me i Milorad Pupovac bio prozivao oko Srebrenice. Dakle, ovo je iz 2014. iz Lupige", rekao je Milanović okupljenim novinarima.

Image
PUPOVAC OPET UZVRATIO MILANOVIĆU /

'Samo moralni invalidi mogu se tako odnositi prema žrtvama'

Image
PUPOVAC OPET UZVRATIO MILANOVIĆU /

'Samo moralni invalidi mogu se tako odnositi prema žrtvama'

'Imam puno više standarde od njega'

"Pitali su ga", nastavio je Milanović, "'Mislite li da genocida nije bilo u Srebrenici?' Odgovor: 'Srebrenica je, a nije samo ona jer ima i drugih mjesta, slučaj u kojem postoje elementi genocidnih radnji koje treba prepoznati, elementi stradanja koji su po svojim razmjerima i karakteristikama takvi da nadilaze strahote koje su se događale u Hrvatskoj'", pročitao je Milanović dio intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je ovo? Dakle ljudi koji govore ovakve stvari mene prozivaju, koji imam puno više standarde od njega. To je čovjek koji je krivotvorio SMS poruku koju sam mu poslao", dodao je predsjednik.

Podsjetimo, Milanović je izjavio da je u Srebrenici bio genocid, "ali onda za neke teže zločine moramo izmisliti novo ime". "Poštujem tuđu žrtvu, ali nije sve isto. Ako sve bude genocid moramo naći drugo ime za ono što su nacisti napravili Židovima u Drugom svjetskom ratu. Nije svaka žrtva, to je relativiziranje", rekao je Milanović koji je poručio i to da postoje "različite vrste genocida" pri čemu je onaj u Srebrenici stavio na nižu razinu od onih koji su počinjeni tijekom holokausta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo