IZVJEŠĆE O UČESTALOSTI LETENJA /

Milanović je zrakoplove HRZ-a koristio 348 puta. Najčešća destinacija - Hvar

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Vlada, predvođena Plenkovićem i ministrom obrane Ivanom Anušićem, optužuje Milanovića za prekomjernu upotrebu helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ)

31.8.2024.
21:05
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

U posljednjem sukobu između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, izbila je afera oko korištenja vojnih helikoptera od strane predsjednika Milanovića. Vlada, predvođena Plenkovićem i ministrom obrane Ivanom Anušićem, optužuje Milanovića za prekomjernu upotrebu helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), piše Večernji list.

Milanović je uzvratio tvrdnjom da curenje podataka o njegovim letovima predstavlja ugrožavanje nacionalne sigurnosti te je zatražio od VSOA-e, vojne tajne službe, da istraži odakle dolaze te informacije. Također je izrazio sumnju zbog prisustva medija koji su ga u dva navrata dočekali i snimili prilikom slijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratno, Milanović je optužio Plenkovića da koristi avione, koji su prema njegovim tvrdnjama deset puta skuplji, te je kritizirao premijera za letove sa stranačkom ekipom na relaciji Velika Gorica-Dugo Selo.

Image
KOMENTIRAO I CIJENE PLINA /

Plenković o Milanoviću: 'Tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka'

Image
KOMENTIRAO I CIJENE PLINA /

Plenković o Milanoviću: 'Tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka'

Ministar Anušić, smatrajući da podaci o predsjednikovim letovima trebaju biti javno dostupni, zatražio je od Oružanih snaga RH izvješće o učestalosti Milanovićevih letova helikopterima. Prema dobivenim podacima, Milanović je helikoptere HRZ-a koristio 348 puta, s ukupnim trajanjem letova od 241 sat i 25 minuta, što u prosjeku znači da je helikopter koristio svaki peti dan svog mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešće destinacije predsjednika bile su Hvar, Brijuni, Sinj, Slunj, Dubrovnik, Korčula i drugi gradovi. Hvar se izdvaja kao najčešća destinacija, gdje Milanović često boravi u državnoj vili. Letovi su često uključivali pratnju od tri do 15 osoba, čija imena nisu navedena u izvješćima.

Ova afera dodatno je zaoštrila ionako napete odnose između dviju najvažnijih političkih figura u zemlji, otvarajući nova pitanja o transparentnosti i odgovornosti u korištenju državnih resursa.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamo leti Milanović? SOA istražuje opasnost objave ruta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo