komentar zorana šprajca / Milanović ispunjava svoje obećanje da će biti predsjednik kojemu se zapravo ne da biti predsjednik

Već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje - da će biti drugačiji Predsjednik

21.7.2020.
8:15
VOYO logo

A sada naš kviz Kunaš. Neki imaju kviz Milijunaš, a mi imamo Kunaš u kojemu s točnim odgovorom možete osvojiti i do jedne kune. Dakle pitanje glasi, koji visoki hrvatski državni dužnosnik u svojoj političkoj poruci javnosti istodobno može spomenuti: zakon aerodinamike, mistično otajstvo, klajnburgersku rutinu (Kleinbürger je njemački izraz za malograđane), priglupe radnje, a na kraju te poruke ili poslanice poslati pusu svim hejterima, a najveću pusu lažnim analitičarima "osobno ugrađenima u sitne poslovne aranžmane s vlašću", kako kaže naša zagonetna politička ličnost? Pri tome će još parafrazirati sovjetskog revolucionara Nikolaja Buharina i u samom finišu svoje poruke reći kako je na njegovoj pobjedničkoj zastavi i kap njihova znoja.

Dakle tko od naših političara ima politički um koji može sastaviti takvu poruku ? Ajde razmislite, u pitanju je jedna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, svi ste pogodili, takvu raskošnu političku poruku u kojoj se akademski rječnik miješa s riječima ulice, može sastaviti jedino predsjednik Republike Zoran Milanović. Sve spomenute navode predsjednik je naveo u reakciji na kritike njegove odluke da neće doći na konstitutivnu sjednicu Hrvatskog Sabora. Svoje puse hejterima i lažnim analitičarima i ostale opaske predsjednik je objavio na svom Facebooku.

Kritičari i hejteri misle da Zoran Milanović svojim nedolaskom na konstitutivnu sjednicu omalovažava Hrvatski sabor, a on sam smatra da time radi upravo suprotno - da svojim nedolaskom dobronamjerno i afirmativno naglašava neovisnost Sabora od predsjednika Republike, kako ističe u svojoj fejsbučkoj poslanici o aerodinamici, klajnburgerima, hamburgerima i Bakunjinu. Kako god bilo, nitko Zoranu Milanoviću nikad neće moći prigovoriti da ne ispunjava svoja predizborna obećanja. Jer evo već nakon šest mjeseci je ispunio svoje prvo i zadnje i jedino predizborno obećanje - da će biti drugačiji Predsjednik. Da će biti prvi hrvatski predsjednik kojemu se zapravo ne da biti predsjednik, kako je jednom davno rekao, a mi nikad zaboravili. I zasad je to najbolja politička strategija ikad viđena na ovim prostorima. Da budeš ono što ne želiš biti, a kad budeš, da radiš tako kao da ti se ne radi. I da ne ideš ondje gdje svi idu i gdje ti se ne da ići baš zato jer ondje svi idu. Tko ne bi tako da mu se može, a Predsjedniku se može i tko mu može zamjeriti što mu se može.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo