'Časte' se uvredama / Milanović i Jandroković: Nekad se pozivali na dječje rođendane, a onda u jednom trenutku brutalno zaratili

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zajedno su radili i u Ministarstvu vanjskih poslova

16.12.2019.
16:12
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković protekli su se vikend pošteno "častili" uvredama.

Milanović je Jandrokovića nazvao "notornim lažovom" te ga optužio i za "sumnjivo stjecanje imovine", a ovaj mu je uzvratio da je stalno "negativan i bijesan jer će izgubiti izbore", dodavši da je to što Milanović govori čista kleveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međusobno su se napadali zbog izraelskih borbenih zrakoplova, propalog remonta u Ukrajini, gradnje luksuznih vila, konzultanskih poslova... Svega je tu bilo, a ni jedan ni drugi nisu štedjeli teške riječi pa ni osobne uvrede, piše Slobodna Dalmacija.

VEZANI ČLANAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je pak najzanimljivija stvar u priči jest da su Milanović i Jandroković - rođaci.

Povezuje ih Jandrokovićeva supruga Sonja Matasić, po struci liječnica, koja je Milanovićeva sestrična, kćer Milanovićevog ujaka, što njih dvojicu čini rođacima. Milanović je, slijedom te obiteljske linije, Jandrokoviću bio i na svadbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego ih je politika zavadila redovito su dolazili jedan drugome na dječje rođendane. Zajedno su radili i u Ministarstvu vanjskih poslova.

Jandroković je od početka, već tijekom devedesetih, bio HDZ-ovo kadar. Milanović je, pak, u SDP ušao 1999. Stvar je još nekako funkcionirala dok Milanović nije pobijedio u utrci za Račanovog nasljednika i došao na čelo socijaldemokrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada, njih se dvojica gledaju preko nišana.

Odmah u startu Milanović je brutalno definirao Jandrokovićev status u braku, ustvrdivši da je Milanovićeva sestrična ta koja "nosi hlače u njihovoj vezi". Jandroković ga je kasnije, kada je Milanović postao premijer, nazvao "uličnim huliganom" i "nesposobnim skorojevićem", a čašćenje traje i dan danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo