POB / UNA U SDP-u! Napokon odabran zastupnik koji će mijenjati Milanovića u Saboru, dio SDP-ovaca iz protesta napustio sabornicu

Image
10.3.2017.
13:59
VOYO logo

SDP-ovka NAPALA BERNARDIĆA: ‘Milanovićevo mjesto u Saboru dao je muškarcu, a ja sam ga trebala dobiti’

Sabor je tu odluku donio bez rasprave, sa 116 glasova 'za' i samo jednim protiv, glasom Ranka Ostojića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se glasovalo o Prelecu, dio SDP-ovaca napustio je vijećnicu, iskazujući time neslaganje s odlukom predsjednika stranke, Davora Bernardića, da baš Prelec bude zamjena Milanoviću.

Image

E-cigarete izjednačene s ostalim duhanskim proizvodima

Među zakonima poslanim u drugo čitanje je i onaj o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, zbog čijeg su kašnjenja Hrvatskoj prijetile sankcije EU-a, a kojim se, uz ostalo, e-cigarete izjednačuju s ostalim duhanskim proizvodima te se zabranjuje njihova uporaba na mjestima gdje je zabranjeno pušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo su čitanje također poslane izmjene i dopune zakona o lovstvu, o izvlaštenju, o osobnom imenu, te izmjene Zakona o udrugama.

Klub SDP-a, zatražio je pritom stanku, jer nije prihvaćen njegov zahtjev da se zaduži Ministarstvo uprave da u roku od 30 riješi žalbu Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) Grada Varaždina i Varaždinske županije, na rješenje državne uprave u Varaždinskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub objašnjava da nakon nekoliko odluka Ustavnog suda i prekršajnih sudova o korištenju pozdrava 'Za dom spremni', ne postoji opravdan razlog da taj predmet još uvijek nije riješen ni 14 mjeseci od podnošenja žalbe.

U dnevnom redu SDP-ov prijedlog o potvrdi Istanbulska konvencija i Mostove izmjene Zakona o arhivima i arhivskoj građi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sabor je dnevni red proširio s 15 novih točaka od kojih su četiri predložili oporbeni zastupnici, odnosno njihovi klubovi.

SDP je predložio donošenje zakona o potvrdi Konvencije Vijeća europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) te izmjene Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živi zid i Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti

Most je predložio izmjene i dopune Zakona o arhivima i arhivskoj građi, a Živi zid Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Željko Jovanović (SDP) pozvao je predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova da zatraži od saborskog Odbora za izbor i imenovanja da se sastane i 'oformi' to Vijeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da predugo traje izbor novih vanjskih članova radnih tijela, a da je Antikorupcijsko vijeće specifično, jer vanjski članovi čine većinu Vijeća.

Prijavljeno je 14 kandidata, treba izabrati šest, rekao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo