Problemi u Domovinskom pokretu /

Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto napustili klub DP-a u Saboru: Krenule međusobne optužbe za spletkarenja i prozivanje da su 'žetončići'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta"

5.1.2021.
16:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnici Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto izvijestili su u utorak da napuštaju Klub zastupnika Domovinskog pokreta.

"Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili primorani napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta", napisao je Vrkljan na svome facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane je u tome da mi smatramo da su potrebne korijenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad", ustvrdio je te dodao da su promjene moguće ako se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva.

Image
prepucavanja /

Fajt u Saboru! Vidović Krišto: 'Ovo je omalovažavanje!'; Jandroković: 'Vjerojatno vi imate nekih problema'

Image
prepucavanja /

Fajt u Saboru! Vidović Krišto: 'Ovo je omalovažavanje!'; Jandroković: 'Vjerojatno vi imate nekih problema'

Pritisci i spletkarenje

Vrkljan je ustvrdio kako su "zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i on osobno već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi ih se ušutkalo i spriječilo u političkom radu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U više sam navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom i na ovom mjestu isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neću ići", poručio je Vrkljan.

Odgovor nismo dugo čekali

Iz Domovinskog pokreta poručili su da se nadaju da Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a.

"Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastavit će funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju 
hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga", naveli su iz Domovinskog pokreta na svom Facebook profilu i dodali da su ih Vrkljan i Vidović Krišto o svom potezu obavijestili putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisali su i da "Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP", a da je "Karolina Vidović-Krišto tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao". 

"Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti", poručili su iz DP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njihov odlazak se osvrnuo i predsjednik DP-a Miroslav Škoro.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo