situacija je još napeta / Migranti bacali kamenje na hrvatsku policiju, dvojica ozlijeđena: Na granicu stiglo još 100 migranata

Prema svemu sudeći, pred njima i policijama obiju država napeta je noć

24.10.2018.
18:46
VOYO logo

U RTL Danas se uživo s mjesta napetih događaja uživo javio naš reporter Ilija Radić. Baš u trenutku njegovog javljanja, mogli su se čuti povici migranata koji i dalje ne odustaju od ulaska u Hrvatsku. Prema svemu sudeći, pred njima i policijama obiju država napeta je noć.

Uživo javljanje našeg reportera, kao i iscrpan izvještaj svih događaja danas pogledajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Dnevni avaz, još jedna grupa od 100 migranata stigla je iz Velike Kladuše, tako da ih je sada više od 350 na GP Maljevac, a hrvatska policija postavila je vodene topove. RTL-ov reporter Ilija Radić na terenu nije mogao potvrditi postavljanje vodenih topova, ali ističe kako je jedno vatrogasno vozilo pozicionirano u blizini granice.

Kako javlja Dnevni Avaz, migranti su se oko 19 sati potukli između sebe. Jedan od njih je u sukobu naoružan nožem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje na granici je dramatično...

Proboj migranata kroz drugi kordon BiH policije

Kako je RTL ranije neslužbeno doznao danas je u jednom trenutku pokušan proboj migranata kroz drugi kordon BIH policije, a s obzirom da se s BIH strane nalaze samo granični policajci, oni nisu uspjeli zaustaviti proboj te su migranti stigli do hrvatske policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javio naš reporter Ilija Radić, dvojica policajaca su lakše ozlijeđena kada je skupina migranata koja nije uspjela prijeći granicu kod Maljevca na policiju gađala kamenjem i drugim predmetima, a tu je informaciju potvrdilo i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Migranti bacali kamenje na pripadnike hrvatske policije

„U  jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svog teritorija, skupina migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatski teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć“, izvijestio je MUP.

Kako je RTL neslužbeno doznao, u sukobima je ozlijeđeno nekoliko migranata. Dodaju i kako je promet na toj dionici obustavljen u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RANIJE

Do 14:45 sati između 150 i 200 migranta  nalazilo se na mostu koji iz BiH vodi prema graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj. Oko 15 sati počeli su se povlačiti s mosta na obližnju livadu na kojoj su jučer bili, malo poviše uz cestu. Nisu otišli, samo su se makli s mosta te više ne vrše pritisak na kordon.

Podsjetimo, Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, prvo su danas probili prvi kordon pripadnika Granične policije BiH, a kasnije i drugi. Migranti koje se nalaze u Bosni i Hercegovini žele preko Hrvatske ići dalje u druge članice Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migranti bili na 100 metara od hrvatske policije

Image

Drama na granici: Migranti probili kordon policije i idu prema Hrvatskoj

Image

Drama na granici: Migranti probili kordon policije i idu prema Hrvatskoj

Sa strane BiH trudili su se svim silama zaustaviti migrante kako ne bi došli do Hrvatske, ali da im policijske snage nisu brojne. Na mjesto događaja su stigli pripadnici specijalne policije iz Hrvatske, koji se nalaze na crti razgraničenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 14 sati novih 30-ak pripadnika hrvatske policije je došlo kao smjena postojećih snaga. 

Iako je bilo teško procijeniti točan broj, prema informacijama s terena na licu mjesta se nalazilo  šest policijskih marica te između 30 i 40 pripadnika hrvatske specijalne policije. Između migranata i hrvatske policije nalazi se drugi kordon BiH policije, na udaljenosti od 20-ak metara od hrvatske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migranti se nalaze na udaljenosti od 100-tinjak metara od hrvatske policije te su na mostu zapalili vatre, redovito viču nešto prema policiji.  Hrvatska policija je oko 13 sati na graničnu crtu postavila protunavalnu ogradu, takozvane gelendere, kao fizičku prepreku.

U jednom trenu se među migrantima prolomio pljesak i uzvik oduševljenja. Iako trenutačno nema pouzdane informacije zašto, pretpostavlja se kako je migrantima nešto doneseno s BiH strane - vjerojatno hrana ili voda. Začula se i vriska djevojčica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo